Klinieken die Liposuctie aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Liposuctie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Liposuctie is de ideale behandeling om uw lichaamscontour aan te passen. Met een liposuctie behandeling wordt vetweefsel definitief verwijderd. Uw lichaamscontour is dus door middel van een liposuctie naar wens aan te passen door een plastisch chirurg! Dagelijks worden we via diverse media geconfronteerd met gelukkige, gezonde, fitte en slanke mensen. Het “schoonheidsideaal” van vandaag. Talloze mensen kiezen ervoor om met sporten en/of diëten hun figuur te verbeteren en zo hun eigen schoonheidsideaal te creëren.

Soms geeft alleen sporten en diëten echter niet het gewenste resultaat. Vandaag de dag bestaan er ook nog andere methoden. De liposuctie (vetafzuiging) is van al deze methoden de meest populaire en doeltreffende om een mooi figuur te krijgen. Bij de “klassieke” liposuctie techniek werden alleen jonge mensen als geschikte kandidaten beschouwd. Door de huidige, verbeterde techniek is het mogelijk om mensen van alle leeftijden te behandelen. Aesthetic Beauty Clinics beschikt over de nieuwste technieken. Met de BodyTite liposuctie techniek is het zelfs mogelijk om de “losse” huid na overgewicht of een zwangerschap weer strakker te krijgen. Echter de vetophopingen en “losse” huid moeten plaatselijk zijn en de cliënt moet een bij zijn of haar lichaam passend gewicht hebben. Het is onjuist om liposuctie te zien als een gemakkelijke manier om te vermageren. Wel kan bijna elk gebied waar sprake is van ongewenste vetophoping worden behandeld. Hierdoor wordt een goed gebalanceerd figuur bereikt. Het is zelfs mogelijk om de contour van het gezicht te wijzigen door een liposuctie van de kaaklijn of de kin.

Het consult

Iedereen die bij Aesthetic Beauty Clinics een liposuctie wil laten uitvoeren wordt eerst door de behandelend plastisch chirurg onderzocht. Hij beslist vervolgens of u in aanmerking komt voor een dergelijke behandeling. Gedurende dit vrijblijvende en kostenloze consult bespreken we uitgebreid de medische achtergrond en gezondheid van de cliënt. Denk hierbij aan medicijngebruik en allergieën. Dit is uitermate belangrijk omdat het hier een echte operatie betreft. Daarnaast kijken we naar de verdeling van het onderhuidse vet, de elasticiteit van de huid en de te behandelen zones van het lichaam voor een zo optimaal mogelijk en tevredenstellend resultaat. Uw wens staat centraal. De chirurg bekijkt of de verwachtingen en wensen van de cliënt overeenstemmen met hetgeen hij kan bieden. Hij zal het behandelplan toelichten, eventuele alternatieven aangeven en de gevolgen op korte en lange termijn bespreken.

Uiteindelijk bepaalt de cliënt of deze de operatie wil ondergaan en welke zone(s) van het lichaam wordt behandeld. Wanneer de cliënt op basis van dit uitgebreide consult besluit om tot een operatie over te gaan, wordt een behandeldatum vastgelegd. De cliënt ontvangt verdere aanwijzingen betreffende de voor- en nazorg. Wij starten slechts met behandelen wanneer aan alle persoonlijke wensen kan worden voldaan.

Voorwaarden voor het starten met de behandeling:

 1. De techniek en de behandeling zijn uitvoerig besproken.
 2. De cliënt is op de hoogte van de tijdelijke ongemakken na de behandeling.
 3. De mogelijke bijwerkingen zijn uitgebreid doorgenomen.
 4. Het verwachtingspatroon van het resultaat is besproken.

De liposuctie techniek

Aesthetic Beauty Clinics past onder andere de zogeheten tumescente-liposuctie toe. Hiermee haalt de arts op zorgvuldige en gecontroleerde wijze het ongewenste vet weg. Tijdens de ingreep komt nauwelijks bloed vrij. De behandeling is vrijwel pijnloos, na afloop bent u snel weer op de been. Dankzij deze methode laat het vetweefsel zich exacter, fijner en gelijkmatiger bewerken. De vetcellen in de taaie weefselstructuren (vooral bij reeds behandelde cliënten) zijn zo makkelijker te verwijderen dan voorheen, zonder het bindweefsel te beschadigen.

Bij een tumescente liposuctie brengt de plastisch chirurg gedoseerd de tumescente vloeistof in de te behandelen zones in. Deze zorgt ervoor dat de vetcellen opzwellen zodat deze zich gemakkelijk laten verwijderen. Na een korte inwerktijd zuigt de plastisch chirurg de vetcellen op met een zeer fijne canule waarbij hij een zig-zag beweging maakt, zo ontstaan er onderhuids geen ‘sleuven’. Tussentijds voelt de chirurg hoeveel vet er weg is gehaald om zo de juiste hoeveelheid te bepalen. Aan het einde van de ingreep worden de incisies netjes gehecht.

De chirurg kan met deze methode zeer secuur te werk gaan om zo het figuur van de cliënt optimaal te vormen zonder bulten of littekens.

Voordelen voor de cliënt;

 1. Kortere operatietijd.
 2. Minder traumatisch (belangrijke vermindering van zwellingen en bloeduitstortingen).
 3. Minder pijnlijk.
 4. De huid ziet er mooier uit.
 5. Kortere herstelperiode na de behandeling.

Voordelen van de tumescente-liposuctie behandeling;

 1. Behandeling van tere zones (knieën, kuiten, billen, etc.) gebeurd met grote nauwkeurigheid.
 2. Toegankelijkheid tot moeilijke zones (bijv. rug).
 3. Inbrengen van de verdovingsmiddelen met een permanente controle van de geïnfiltreerde hoeveelheid per behandelgebied.
 4. Respect voor de omliggende structuren (zenuwen en bloedvaten).

De liposuctie behandeling

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Nadat het te behandelen gebied gedesinfecteerd is, start men de behandeling.

Fase 1:
Via een dunne naald wordt een combinatie van verdovingsvloeistof en zoutoplossing op lichaamstemperatuur in de te behandelen zone(s) ingebracht. Deze vloeistof maakt de vetcellen week en doet ze opzwellen. Doordat het vetweefsel zachter wordt gemaakt, kan het weefsel beter, gemakkelijker en nauwkeuriger verwijderd worden. De vloeistof zorgt er verder voor dat er tijdens en na de behandeling nauwelijks bloed vrij komt en de behandeling nagenoeg pijnloos is. Na een korte inwerktijd wordt het vet verwijderd. Wanneer bij een cliënt grote hoeveelheden vet op meerdere zones worden weggehaald, is het mogelijk dat de behandeling in twee of meerdere sessies moet plaatsvinden.

Fase 2:
Er wordt waar nodig een kleine incisie (sneetje) in de huid gemaakt. De vetcellen worden op de vooraf afgesproken en afgetekende zones verwijderd door middel van een vibrerende microcanule (afzuigbuisje) met een doorsnede van 0,5mm tot 3mm. De chirurg beweegt de vibrerende micronaald heen en weer, waarbij hij al het omliggende weefsel intact laat. Zo krijgt het lichaam zijn nieuwe vorm en wordt de huid gestimuleerd te krimpen. Tijdens de behandeling ervaart de cliënt slechts een lichte druk, maar geen pijn. Het komt voor dat de cliënt gevraagd wordt om tijdens de ingreep van houding te veranderen, zodat de arts het te behandelen gebied en het resultaat beter kan beoordelen.

Mogelijke bijwerkingen

Dankzij de verfijnde techniek van de tumescente liposuctie, komen bijwerkingen zelden voor. Algemene risico's die bij elke operatie kunnen voorkomen zijn;

 • infecties.
 • inwendige bloedingen.
 • gevoelloosheid.
 • slechte wondgenezing.
 • allergische reacties.
 • trombose.

Trombose is een mogelijke complicatie die bij elke chirurgische behandeling een risico vormt. Belangrijk is te weten dat in een recente studie die op grote schaal (met ca. 15.000 behandelde cliënten) plaatsvond, geen enkel geval van trombose voorkomt.
Specifieke problemen als gevolg van de operatie die in onderzoeken genoemd worden zijn;

 • verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen.
 • vochtophopingen.

Deze trekken echter na enkele weken volledig weg.

Na de liposuctie behandeling

Na de operatie krijgt de cliënt een speciaal aangemeten compressiebroek of -band. Deze dient men gedurende drie tot vier weken te dragen. De operatie is irriterend voor de weefsels en kan een onderhuidse zwelling veroorzaken gedurende meerdere weken. Daarom is het raadzaam de eerste dagen na de operatie geen inspannende activiteiten te verrichten. U hoeft echter geen bedrust te houden. Nabehandelingen zijn in de regel niet vereist. We raden aan om na de operatie manuele lymfedrainage toe te laten passen door een huid of fysiotherapeut. Dit is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert waardoor uw lichaam afvalstoffen en vocht sneller afvoert.

De cliënt dient ook een aantal gestelde richtlijnen in acht te nemen. Zo is het beoefenen van sport gedurende drie à vier weken uitgesloten. Ook is het van belang dat de cliënt zo veel mogelijk uit de zon blijft. Dit stimuleert de toevoer van bloed en is niet bevorderlijk is voor de genezing van de behandelde zone(s). Buiten deze restricties kan de cliënt zijn/haar reguliere activiteiten weer hervatten.

Het resultaat

Uw lichaam moet zich herstellen voordat de veranderingen zichtbaar zijn. Binnen een week heeft u al redelijk zicht op het effect van de operatie. In de weken die volgen trekt uw huid steeds strakker. Het definitieve resultaat openbaart zich na ongeveer 6 tot 8 maanden. De nieuwe contour van uw lichaam is blijvend mits u een gezond en sportief leefpatroon aanhoudt.

De behandelend arts

Een liposuctie wordt bij ons te allen tijde uitgevoerd door één van onze ervaren en deskundige plastisch chirurgen, aangesloten bij de Nederlandse of Belgische vereniging voor plastische chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 040-295 42 43 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Liposuctie van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.