Klinieken die Littekens aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Littekens


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een littekencorrectie behandelingen komt steeds vaker voor bij Aesthetic Beauty Clinics. Veel van onze cliënten accepteren deze vervelende huidbeschadigingen gewoon niet meer. Voor een littekencorrectie kom je dan al snel uit bij de plastisch chirurg. Littekens ontstaan na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid beschadigd wordt door bijvoorbeeld een schaafwond blijven er geen littekens achter. Wanneer echter de lederhuid beschadigd is, ontstaat bij het herstel een litteken. Littekens ontstaan wanneer de wondgenezing is verstoord. Zo’n verstoring kan verschillende factoren hebben bijvoorbeeld een infectie, slechte conditie of doorbloeding van het wondgebied maar ook de plaats van het litteken op het lichaam. Soms leiden littekens afhankelijk van het uiterlijk, de grootte en de locatie leiden tot ernstige cosmetische en psychosociale problemen.

Soorten littekens?

We onderscheiden littekens in atrofische, hypertrofische en keloïdale littekens. Wanneer een wondje normaal geneest, blijft er een gewoon litteken over in de vorm van een smal streepje, wit van kleur of juist donkerder dan de gewone huidskleur.

  • Bij atrofische littekens is de huid onder het litteken afgenomen. Het litteken is dun en “in” de huid getrokken. Bekende voorbeelden zijn littekens van acné (putjes) en de waterpokken.
  • Hypertrofische littekens zijn brede, roze, dikke littekens en liggen echt op de huid. Deze littekens zijn soms pijnlijk en jeuken.
  • Tot slot keloïdale littekens, deze zijn te vergelijken met hypertrofische littekens maar groeien over de grenzen van het wondgebied heen. Keloïdale littekens kunnen ontstaan na iedere vorm van huidbeschadiging en komen meer dan gemiddeld voor bij negroïde mensen.

De littekencorrectie behandeling

Veel behandelmethoden zijn in staat om het uiterlijk van een litteken te veranderen. Het is nog niet altijd mogelijk om een litteken volledig te laten verdwijnen. Het is van groot belang om samen met de behandelend arts te bepalen wat het gewenste eindresultaat is. Bepaal de meest storende factor en kies in goed overleg de meest geschikte behandelmethode.

Littekencorrectie techniek

Aesthetic Beauty Clinics maakt onderscheid in operatieve en niet-operatieve methoden.

Niet- operatief:

Injecties met litteken verminderde stoffen.

Met deze behandeling verminderen we de celdelingactiviteit van het littekenweefsel. Eventuele ontstekingsreacties als roodheid en zwelling nemen af. De stof die hiervoor wordt gebruikt is een corticosteroïd. De injecties vinden maandelijks plaats. De behandeling wordt als pijnlijk ervaren, omdat de vloeistof direct in het littekenweefsel wordt gespoten. Om de pijn te verzachten verdunnen we de vloeistof met lidocaïne.

Siliconen pleisters.
Deze stof is in staat het littekenweefsel te verzachten af te vlakken en gladder te maken. Zowel hypertrofische als keloïdale littekens kunnen behandeld worden met siliconen. Siliconen worden toegepast als wondverband of zijn verwerkt in een crème of gel. De behandeling is pijnloos. De pleister wordt de hele dag door gedragen en blijft enkele weken tot maanden bruikbaar. De crème wordt op het litteken aangebracht waardoor de siliconen goed aansluit op de vorm en de oneffenheid van het litteken. De gel wordt twee maal daags aangebracht. Na 5 minuten is de gel droog en kan make-up of kleding worden aangebracht.

Microdermabrasie:

Door middel van een speciale vacuümtechniek worden steriele microkristallen over de huid gespoten of “afgeslepen” met een diamant schijfje. Hierdoor komen de oude en dode huidcellen los en worden door het vacuüm afgevoerd. De huid herstelt zichzelf door de aanmaak van jonge cellen en collageen. Het eerste resultaat is al snel zichtbaar (zie onze behandeling MICRODERMABRASIE).

Chemische peeling / Fruitzuurpeeling:
Een etsende vloeistof wordt aangebracht op de huid die de celdeling versnelt. Als gevolg hiervan gaat de behandelde huid schilferen. Er een egalisatie van het huidoppervlak op, waardoor het litteken minder opvalt. Deze methode is vooral geschikt voor oppervlakkige littekens als die van acné (zie onze behandeling FRUITZUURPEELING).

Operatief:

Littekencorrectie:
Het ongewenste litteken wordt verwijderd waarna de normale huidranden opnieuw worden gehecht. Zo wordt een breed litteken versmald en een lang litteken verkort. De ligging van het litteken kan soms worden gewijzigd waardoor het in een huidlijn of in een rimpel valt.

Behandelend arts

Het verwijderen of corrigeren van een litteken wordt bij ons te allen tijde gedaan door één van onze ervaren en deskundige plastisch chirurgen, aangesloten bij de Nederlandse of Belgische vereniging voor plastische chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op; telefoonnummer 040-295 42 43 of stuur een mail.

 


Ontvang gratis een brochure over Littekens van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.