Klinieken die Oorcorrectie aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Oorcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Nogal wat mensen hebben problemen met de stand van de oren. 'Afstaande oren' of flaporen is een aangeboren afwijking van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Met een oorcorrectie kan veel verholpen worden. Hoewel er geen enkel functioneel nadeel verbonden is aan afstaande oren, leidt deze esthetische afwijking in sommige gevallen tot sociale, psychische of relationele problemen. Een oorcorrectie is een eenvoudige ingreep waar de cliënt vrijwel geen ongemak van ondervindt en waar weinig bijwerkingen aan verbonden zijn. Uiteraard moet de oorcorrectie wel deskundig uitgevoerd worden.

Indicaties voor een oorcorrectie

Wanneer u emotionele hinder of problemen ervaart van deze aangeboren afwijking bent u een geschikte kandidaat. De afstaande oren kunnen vanaf de leeftijd van 4 - 5 jaar verholpen worden, vanaf deze leeftijd groeien de oren niet meer. De ingreep vindt bij kinderen altijd onder algehele verdoving in een ziekenhuis plaats. Volwassenen en jongeren kunnen kiezen tussen algehele of plaatselijke verdoving in een ziekenhuis of privékliniek.

Het consult

Tijdens het consult bespreekt u uw persoonlijke wensen, verwachtingen en mogelijkheden met de plastisch chirurg. De plastisch chirurg geeft uitleg over de techniek en behandeling. Tevens informeert hij u over eventuele risico's van deze behandeling. Aarzel zeker niet om al uw vragen te stellen en maak uw verwachtingen kenbaar.

De oorcorrectie behandeling en techniek

Via een sneetje aan de achterkant van de oorschelp brengt de chirurg het kraakbeen in de normale vorm. De oorschelpen worden één voor één gecorrigeerd onder plaatselijke verdoving. De behandeling is in principe pijnloos en duurt ongeveer anderhalf uur. Het voordeel van plaatselijke verdoving is dat u onder begeleiding enkele uren na de ingreep al naar huis mag. Na de oorcorrectie brengt de chirurg een bandage aan waardoor zwelling beperkt wordt en de oren in de juiste positie houdt.

Na de oorcorrectie behandeling

De eerste dagen na de behandeling is het belangrijk zoveel mogelijk te rusten. Laat bij het slapen uw hoofd in een hogere positie rusten dan de romp. Vermijdt zoveel mogelijk vooroverbuigen en zware lichamelijke inspanning. Dit kan ongewenste nabloedingen veroorzaken. Vanaf de dag na de behandeling draagt u een drukverband gedurende twee weken. De eerste week dag en nacht; vanaf de tweede week alleen 's nachts. Na een tiental dagen worden de hechtingen verwijderd. Op dat moment zijn de oorschelpen vaak nog wat gezwollen, maar het is duidelijk zichtbaar dat ze veel dichter bij het hoofd staan dan voor de behandeling. Na een week mag u gewoon weer de haren wassen. Bloedkorstjes reinigt u met water. Wees voorzichtig met de haardroger. Gebruik de haardroger op veilige afstand en stel hem in op de laagste en koudste stand. Gelieve gedurende drie weken niet sporten.

Mogelijke bijwerkingen

Een oorcorrectie geeft bijna geen complicaties. Mochten er toch bijwerkingen optreden dan kunt u te maken krijgen met;

  • Hevige pijn na de behandeling, alhoewel dit zelden voor komt.
  • De oren blijven een aantal maanden gevoelig bij aanraking.
  • Het litteken kan bij minder snelle genezing jeuken, verkleuren, opzwellen of pijn doen. Raadpleeg in dit geval zo snel mogelijk de behandelend arts. U loopt dan minder risico op een littekencorrectie.
  • Overgevoeligheid aan de hechtdraad is een bijwerking die af en toe voorkomt.

Het resultaat

De meeste cliënten zijn uiterst tevreden met het resultaat van hun oorcorrectie. De oren staan na de behandeling zodanig dicht bij het hoofd dat het bijna niet opvalt dat er een correctie van de oren heeft plaatsgevonden. Het mooie van deze ingreep is dat het resultaat blijvend is op voorwaarde dat men na de behandeling de adviezen en leefregels serieus opvolgt.

De behandelend arts

Een oorcorrectie wordt bij ons te allen tijde uitgevoerd door één van onze ervaren en deskundige plastisch chirurgen. Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op; telefoonnummer 040 - 295 42 43 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Oorcorrectie van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.