Klinieken die Schaamlipcorrectie aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Schaamlipcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Schaamlipcorrectie of ook wel schaamverkleining genoemd blijft voor veel vrouwen een delicaat onderwerp. Wanneer u vindt dat uw schaamlippen te groot zijn, u er ongemak van ondervindt of zich hierdoor minder prettig voelt, dan kan een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining voor u de oplossing zijn.

Het is geen alledaags onderwerp, er wordt sowieso niet makkelijk over gesproken. Dat terwijl blijkt dat veel vrouwen last hebben van de schaamlippen bij gewone dagelijkse bezigheden. Denkt u bijvoorbeeld aan sporten, wandelen, vrijen, fietsen of zelfs bij het dragen van strak zittende kleding. Wanneer dit bij u het geval is of wanneer u niet tevreden bent over uw schaamlippen kan een schaamlipcorrectie (of schaamlipverkleining) voor u een oplossing zijn. De oorzaak van de overlast ligt vaak in de vorm of grootte van de kleine schaamlippen. Dit ‘euvel’ is met een relatief eenvoudige ingreep onder plaatselijke verdoving te verhelpen. Vindt u uw klacht een beetje gênant? Het getuigt juist van veel moed dat u de stap durft te nemen met ons te praten over een schaamlipcorrectie.

Indicatie voor een schaamlipcorrectie

Wanneer u ongemak ondervindt aan uw schaamlippen bij hele gewone alledaagse bezigheden maar ook wanneer u uw schaamlip(pen) te groot vindt kan een schaamlipcorrectie voor u een oplossing zijn. De meest geschikte kandidaten voor een schaamlipcorrectie zijn mensen die een verbetering willen maar geen perfectie. Wanneer u lichamelijk gezond bent, psychologisch stabiel en realistisch in uw verwachtingen, dan kunt u een goede kandidaat zijn voor deze operatieve ingreep. Wij raden aan deze ingreep pas te laten uitvoeren wanneer u lichamelijk uitgegroeid bent, dat is ongeveer vanaf het 18e levensjaar.

Het consult

Tijdens het consult bespreekt u uw persoonlijke wensen, verwachtingen en mogelijkheden met de plastisch chirurg. De plastisch chirurg geeft uitleg over de factoren die van invloed zijn op de behandeling en over het eindresultaat. Deze factoren zijn onder andere de structuur, de dikte en lengte van de schaamlippen en uw leeftijd. De plastisch chirurg licht de techniek toe die voor u geschikt is. Tevens informeert hij u over de eventuele risico's van deze behandeling. Aarzel zeker niet om al uw vragen te stellen en uw verwachtingen kenbaar te maken! Zorgverzekeraars vergoeden deze cosmetische ingreep helaas niet.

De schaamlipcorrectie behandeling

De schaamlipverkleining is een dagbehandeling die plaatsvindt onder plaatselijke verdoving. U kunt de grootte van uw ‘nieuwe’ schaamlippen mede zelf bepalen. Echter is het belangrijk dat de biologische functie van de schaamlippen behouden blijft. Tijdens deze behandeling worden de kleine schaamlippen verkleind of weer symmetrisch gemaakt. Bedenk, voor u beslist deze operatie te ondergaan, goed wat uw verwachtingen van de behandeling zijn. Vooraf wordt bepaald hoeveel u van de schaamlippen wilt verwijderen. Alleen dat deel van de binnenste schaamlip wordt verwijdert dat u in staande positie ziet; hierbij blijft er nog voldoende schaamlipweefsel over om de biologische functie te behouden.

De schaamlipcorrectie techniek

Voorafgaand aan de operatie wordt met een stift het overschot aan huid afgetekend op de schaamlippen. Vervolgens wordt gedurende de operatie dit aangetekende overschot weggenomen en worden de bloedvaatjes dichtgebrand. Tot slot wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen. De littekens na de behandeling zijn vaak minimaal en meestal niet sociaal zichtbaar. Aan de gevoeligheid van de schaamlippen verandert in principe niets. Een schaamlipcorrectie duurt normaal gesproken ongeveer een uur.

Na de behandeling.

Na de operatie kunnen de schaamlippen gezwollen en pijnlijk zijn. Ook kunt u enig bloedverlies hebben. U kunt de pijn bestrijden door de voorgeschreven pijnmedicatie in te nemen. Blijf vooral de eerste dag na de operatie rustig qua activiteiten. U zult merken dat de zwelling en bloeduitstortingen rond de schaamlippen de eerste dag toenemen en deze een piek bereiken na 2 á 3 dagen. Aanbrengen van koude kompressen kan vermindering van de zwelling geven en zal voor u prettig aanvoelen. Bloedverlies kan de eerste 3 dagen aanhouden. Dagelijkse activiteiten kunnen na 2 weken worden hervat.

Mogelijke bijwerkingen.

Complicaties komen niet vaak voor na een schaamlipcorrectie. Dit neemt niet weg dat er altijd een kleine kans bestaat op complicaties zoals een infectie of nabloeding. De kans op een infectie is 1-2%. U kunt dit risico verminderen door de instructie van de plastisch chirurg strikt op te volgen. Minimaal 4 weken voor de ingreep stoppen met roken vermindert ook de kans op een infectie. Na de operatie kan er een flinke zwelling optreden. Ook kan er altijd wat bloedverlies plaatsvinden. Wat betreft de littekens; deze zijn vaak nauwelijks zichtbaar. Bij een enkele cliënt is een tweede behandeling nodig om een nog kleine afwijkingen later te corrigeren.

Resultaat

Het resultaat van de schaamlipcorrectie is blijvend. Na de schaamlipcorrectie hebben de schaamlippen een natuurlijke lengte en vorm.

De behandelend arts

Een schaamlipcorrectie wordt bij ons te allen tijde uitgevoerd door één van onze ervaren en deskundige plastisch chirurgen. Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op; telefoonnummer 040 - 295 42 43 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Schaamlipcorrectie van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.