Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Tatoeage verwijderen


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Tatoeage verwijderen of Tattoo verwijderen is een veel voorkomende behandeling bij Aesthetic Beauty Clinics in Veldhoven. Voor tatoeage verwijderen is geduld nodig. Tattoo verwijderen met de nieuwste PicoWay laser kunnen wij u het snelst een perfect eindresultaat garanderen. Geregeld laten mensen op jonge leeftijd een tatoeage plaatsen omdat het mode is of stoer lijkt. Het komt vaak voor dat een tatoeage op een gegeven moment niet meer in hun levensstijl past of de tatoeage simpelweg niet meer mooi vinden. Tatoeage verwijderen of tattoo verwijderen met een PicoWay laser is dan een uitkomst voor u.

Tot voor kort was het niet mogelijk om tatoeages volledig en vooral zonder littekens te verwijderen. Dankzij de komst van revolutionaire PicoWay laser kunnen tatoeages zonder littekens  en snel verwijderd worden. Aesthetic Beauty Clinics in Veldhoven verwijdert al jaren met veel succes tatoeages. Wij maken gebruik van verschillende type tatoeage lasers. Juist door gebruik te maken van meerdere lasersystemen garanderen wij een optimaal resultaat. Het is ook mogelijk een bestaande tatoeage te vervagen voordat men er een zogenaamde "cover up" tatoeage overheen tatoeëert. De tatoeage wordt dan in verschillende behandelingen zodanig vervaagd dat er een nieuwe tatoeage overheen gezet kan worden in iedere gewenste kleur. Aesthetic Beauty Clinics heeft zich op tatoeage of tattoo verwijderen geconcentreerd omdat er al jaren enorm veel vraag naar is. Helaas is er slechts een beperkt aanbod aan kwalitatief goede tatoeage verwijderingklinieken. Diegenen die het toch aanbieden werken meestal met andere methodes, verouderde of verkeerde lasersystemen die niet altijd efficiënt en betrouwbaar zijn. Vaak met littekens of pigmentverstoring tot gevolg! Bij Aesthetic Beauty Clinics voeren we de behandelingen uit met de nieuwste PicoWay tatoeage lasers. Deze zijn uitsluitend geschikt voor tatoeage of tattoo verwijdering. Op dit moment zijn er maar enkele exemplaren van in Europa. Wij werken met in totaal 3 verschillende tatoeagelasers en dat maakt Aesthetic Beauty Clinics de specialist voor het verwijderen van uw tatoeage. Bovendien worden de behandelingen bij u uitgevoerd in een medische omgeving door gespecialiseerd personeel.

Het consult

Voorafgaand aan de Picoway laserbehandeling vindt er altijd een vrijblijvend informatief gesprek plaats. Tijdens dit consult wordt de behandeling en procedure uitgelegd, een inschatting gemaakt van het aantal benodigde behandelingen en er wordt een prijsofferte gegeven. Wanneer u het van te voren aangeeft is het in overleg ook mogelijk direct na uw consult een eerste behandeling te ondergaan.

De techniek voor tatoeage verwijderen

Op dit moment wordt met de PicoWaylaser de beste resultaten behaald. Deze staat garant voor een minimum aan ongemak of bijwerkingen. De laser produceert een zeer smalle lichtbundel waardoor secuur en met precisie gewerkt en gericht wordt. De lichtbundel van de PicoWay laser gaat door de "epidermis" of bovenste huidlaag heen en bereikt op ongeveer 2mm diepte de ingekapselde inkt. De zeer korte laser impuls, slechts 400 picoseconde, veroorzaakt een explosie van energie in de inkt van de tatoeage waardoor alléén de inkt opgewarmd wordt. Is de duur van de laserimpuls te lang, dan wordt ook de huid te veel verwarmd (het grootste probleem bij oudere en andere type lasers). Door het "laser shot" wordt de inkapseling van de inktdeeltjes opengebroken, de inktdeeltjes worden hierdoor steeds verder vergruist in zeer kleine deeltjes. Deze steeds kleiner gemaakte inktdeeltjes worden in de komende weken daarna via de natuurlijke weg (urine, enz.) afgevoerd.

Het licht van de laser wordt zeer goed geabsorbeerd door alle denkbare kleuren die in een tatoeage kunnen voorkomen. 

De behandeling

Gemiddeld zijn er 5 tot 10 laserbehandelingen nodig om de tatoeage volledig te verwijderen. Er zijn altijd enkel uitschieters die meer of minder behandelingen nodig hebben. Aesthetic Beauty Clinics probeert altijd met het minimale aantal behandelingen het maximale resultaat te behalen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de huid tijdens de behandeling niet wordt beschadigd. Na de behandeling moet het lichaam voldoende rust krijgt om de vergruisde inktdeeltjes af te kunnen voeren. Wij adviseren om minimaal 2 maanden rust te nemen tussen twee behandeling in.

Mogelijke bijwerkingen

Tatoeage verwijderen met een laser is in principe een veilige behandelingsmethode. Echter kan de behandeling enkele bijwerkingen met zich meebrengen;

  • Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur. (Een gewilde bijwerking omdat het de efficiëntie van de behandeling weergeeft.)

De kans dat volgende complicaties optreden is zeer miniem;

  • Langdurige roodheid, tot ongeveer 1 week.
  • Over- of onderpigmentatie, in het bijzonder bij blootstelling aan UV stralen.
  • Er kan een beschadiging aan de ogen optreden bij onvoldoende bescherming. Daarom draagt u steeds een beschermbril tijdens de behandeling.

Na de behandeling

Tijdens de behandeling treedt er meestal een tijdelijke wit /grijsachtige verkleuring van de huid op. Dit tijdelijke onschuldige neveneffect heet "laser snow". Dit verdwijnt binnen enkele minuten na de behandeling. Er treedt ook een lichte roodheid en zwelling op, dit trekt sneller weg door de huid na de behandeling te koelen. De eerste vier weken na de behandeling dient u de huid goed te beschermen met een sunblock wanneer de tatoeage wordt blootgesteld aan de zon.

Wist u dat?

  • Aesthetic Beauty Clinics de meest gespecialiseerde kliniek voor tatoeageverwijdering van Nederland en België is.
  • Een tatoeage minimaal 6 maanden oud moet zijn voordat deze verwijderd kan worden. De huid moet namelijk eerst voor 100% genezen zijn.
  • De beste rusttijd tussen de behandelingen in minimaal 2 maanden is. Om een goed resultaat zonder huidbeschadigingen te kunnen garanderen is het van groot belang de huid zo minimaal mogelijk te belasten met de laser. Bovendien voert het lichaam de vergruisde inktstof niet sneller af. Om de 6 weken een behandeling ondergaan is vooral financieel leuk voor de behandelaar, maar een tatoeage verdwijnt hierdoor helaas niet sneller! Een ruime tijd tussen de behandelingen is dus essentieel voor een mooie tatoeageverwijdering zonder huidbeschadigingen!
  • De gemiddelde verwijdertijd van een professioneel gezette tatoeage is ca. 1,5 a 2 jaar. Het maakt hierbij niet uit of de tatoeage groot of klein is. De dikte van de inktlaag die onder de huid is aangebracht bepaalt de tijdsduur (schaduwwerk is een dun laagje, een cover-up tatoeage of tribel is vaak extra dik gezet).
  • De kleuren groen en hemelsblauw voor veel type lasers de ‘probleem’ kleuren zijn. Ze zijn slechts langzaam en moeilijk te verwijderen. Aesthetic Beauty Clinics is de enige kliniek in Nederland die met verschillende lasers werkt om deze ‘probleem’ kleuren met groot succes aan te pakken, zonder littekens achter te laten. - Donkere huidtypes moeilijker te behandelen zijn omdat de laser kan reageren op de huidskleur. Door maar 3 keer per jaar een laserbehandeling uit te voeren wordt de huid minimaal belast.
  • Ruby lasers, Medlite Yag, Lynton en de Sinon Ruby laser inmiddels achterhaald zijn! Deze lasers laten bijna altijd littekens en pigmentverstoringen zoals witte vlekken in de huid achter!

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 040 - 295 42 43 of stuur een mail.

 


Ontvang gratis een brochure over Tatoeage verwijderen van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.