Klinieken die Kronen aanbieden in Noord-Holland:
 

Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-ZuidVoor een stralende lach! Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-Zuid

Kronen


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Wanneer een kies of tand bijvoorbeeld afgebroken is, of een erg grote restauratie bevat, kan deze gekroond worden. Een kroon is eigenlijk niets anders dan een nieuwe glazuurkap rondom de tand of kies.

Vroeger werden kronen meestal van goud met hierop porselein gemaakt. Een nadeel daarvan is de vaak niet erg natuurlijke witheid, en soms het door het tanvlees schijnende goudrandje.

Tegenwoordig is het mogelijk volledig keramische (tandkleurige) kronen te vervaardigen. De binnenkant bestaat uit een (wit-tandkleurig) kapje van Aluminiumoxide of Zirconium, dat via een CAD-CAM systeem wordt vervaardigd en erg sterk is.

Hieroverheen wordt in ons laboratorium porselein gebakken (net als bij facings).

Op deze manier worden de kronen individueel afgewerkt, vaak waar de patient bij aanwezig is om tot een perfect resultaat te komen.

Wanneer een of meerdere tand(-en) of kies(-zen) ontbreken, kan deze ruimte opgevuld worden met een implantaat (een Titanium kunstwortel) met een kroon erop, of door een brug (meerdere kronen aan elkaar met een zwevende kroon ter plaatse van de ontbrekende tand/kies).

Ook deze bruggen kunnen van volledig tandkleurig materiaal gemaakt worden, en wel van Zirconium.

Doordat er geen goud aanwezig is in deze restauraties, hebben ze een mooie frisse, heldere kleur en zijn ze niet van echt te onderscheiden!

Vaak is het gewenst de oorspronkelijke kleur van de tanden iets lichter te maken met een Brite-Smile behandeling zodat de porseleinkleur ook aan de lichte kant kan worden gehouden.

De porseleinkleur kan immers naderhand niet meer veranderd worden.


Ontvang gratis een brochure over Kronen van Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-Zuid.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.