Laser CompanyMedical & Aesthetical Specialists Laser Company

Lensimplantatie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Ja

Kunstlens Implantatie

Bij kunstlens implantatie wordt de noodzakelijke correctie in de vorm van een kunstlens binnen in het oog geplaatst. Afhankelijk van het type kunstlens, wordt deze voor of achter het regenboogvlies geplaatst via een sneetje in het oog. In Nederland wordt gebruik gemaakt van drie lenzen: de (torische) Artisan Lens, de Artiflex Lens en de Intraoculaire contactlens (ICL). Laser-Company past alle drie de behandelingen toe.

Omdat Laser-Company een van de weinige klinieken is in Nederland die beide ogen tegelijk wil behandelen, moet deze operatie volgens de reglementen in het ziekenhuis worden uitgevoerd alwaar u onder gehele narcose gaat. Wegens de nauwe samenwerking met het Spaarne Ziekenhuis (in Hoofddorp) zult u hiervoor snel behandeld worden en dan ook door onze eigen artsen. De consulten, onderzoeken en na controles zullen in onze eigen kliniek plaatsvinden.

Artisan Lens

De Artisan Lens is een hard plexiglas lensje dat in het oog geplaatst wordt voor de pupilopening. Deze kunstlens wordt aan de iris (regenboogvlies) bevestigd door twee kleine klauwtjes waartussen het irisweefsel wordt geklemd. De nieuwe kunstlens zit dan voor de eigen lens zonder dat ze elkaar kunnen raken. De kunstlens blijft permanent aanwezig en hoeft niet te worden vervangen of verwijderd na een bepaalde tijd. Een dergelijk type plexiglas kunstlensje wordt al tientallen jaren gebruikt bij staaroperaties.

Artiflex Lens

De Artiflex Lens is de opvouwbare variant van de Artisan lens (zie foto). Voordeel van de Artiflex lens is dat het wondje dat in het oog gemaakt wordt, nog kleiner is dan bij de Artisan lens.

Intraoculaire Contactlens (ICL)

De ICL lens wordt achter het regenboogvlies geplaatst en voor de eigen lens. Het materiaal van de lens is zacht en kan dus opgevouwen door een 3,2 mm brede opening in het hoornvlies worden ingebracht.

Refractive Lens Exchange

Bij een refractive lens exchange wordt uw eigen heldere lens verwijderd en vervangen door een kunstlens. Deze operatie is in feite identiek aan een staaroperatie (zie folder cataract). Deze behandeling wordt toegepast bij zowel hoge bijziendheid als verziendheid en wordt toegepast bij patiënten boven de 40 jaar.

Bij deze operatie worden verschillende soorten kunstlenzen gebruikt. Meestal wordt de sterkte van de kunstlens zo berekend dat u in de verte zonder bril scherp kan zien. Het vermogen van de eigen lens om te accommoderen (scherpstellen voor dichtbij) raakt bij de operatie verloren. U bent daarom na de operatie afhankelijk van een leesbril.

Soms kan bij deze operatie een multifocale lens gebruikt worden. Wanneer een multifocale kunstlens voor de vervanging van de eigen lens wordt gebruikt wordt de behoefte aan zowel een leesbril als vertebril sterk verminderd.


Ontvang gratis een brochure over Lensimplantatie van Laser Company.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.