Laser CompanyMedical & Aesthetical Specialists Laser Company

Verziendheid


Ook een leesbril is niet meer nodig!
Ook een leesbril is niet meer nodig!
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij verziendheid ziet men van dichtbij wazig, maar in de verte scherp. De lichtstralen komen in het oog in een brandpunt achter het netvlies samen. Ooglasercorrectie verplaatst dit door het hoornvlies boller te maken zodat het binnenkomen van de lichtstralen naar voren verplaatst wordt en scherp zicht van dichtbij ook mogelijk is. Laser Company kan verziendheid tot ongeveer +5 behandelen.

Leesbrilcorrectie

Vrijwel iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met slechter kunnen zien van dichtbij. Dit fenomeen ontstaat meestal vanaf het 40e levensjaar en staat bekend als ouderdomsverziendheid (presbyopie). Vanaf dit moment wordt het gebruik van een leesbril nodig om te kunnen lezen.

Dit is jarenlang zo geweest, maar vanaf heden is er eindelijk een oplossing met laser realiseerbaar: de CustomVue™ Presbyopia – behandeling bij Laser Company. Deze kliniek is de eerste en vooralsnog de enige in Europa die deze baanbrekende behandeling kan uitvoeren.

Voor wie is het bedoeld?

Voor mensen met een leesbril in combinatie met verziendheid. Veel 40+ers hebben zonder het te weten een milde vorm van verziendheid en komen dus in aanmerking voor behandeling.

De LASEK methode is een laserbehandeling die direct aan het oppervlakte van het hoornvlies wordt uitgevoerd, zonder dat er zoals bij LASIK een ‘flapje’ wordt gemaakt.
De LASEK behandeling in het kort:

  • De ogen en het gebied daaromheen worden gedesinfecteerd met Betadine.
  • De ogen worden lokaal verdoofd door middel van oogdruppels.
  • Het oog dat als tweede behandeld wordt zal worden afgeplakt.
  • In het andere oog wordt een klemmetje geplaatst om uw oog open te houden en te voorkomen dat u gaat knipperen.
  • Met behulp van een alcoholbedje wordt het bovenste laagje van het hoornvlies, het epitheel, losgeweekt.
  • Het epitheel wordt terzijde geschoven.
  • Er wordt gelaserd.
  • Afsluitend wordt er een bandagelens geplaatst: een zachte contactlens die 5 dagen en nachten in het oog blijft zitten en bij de controle in de kliniek weer verwijderd zal worden.

De LASEK-behandeling is geschikt voor bijziendheid, verziendheid en voor cilindrische afwijkingen. Qua nauwkeurigheid is LASEK vergelijkbaar met LASIK, maar het duurt langer voordat het eindresultaat is bereikt.
Er kan na de behandeling ook sprake zijn van napijn die soms enkele dagen kan aanhouden. U krijgt echter pijnstillers voorgeschreven voor na de behandeling en dan is de pijn veelal goed uit te houden.

Hoe werkt het?

De leesbrilcorrectie wordt toegepast als toevoeging op de LASIK, LASEK of EpiLasik - behandeling. Met gebruik van de VISX Star S4 IR laser wordt het hoornvlies zodanig bewerkt dat er in het midden van het hoornvlies een uitstulping ontstaat. Het deel eromheen wordt weggelaserd, en op deze manier wordt zowel het lees – als het kijkgedeelte gecorrigeerd.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Na de behandeling wordt het mogelijk om gemiddeld 10 jaar goed te kunnen lezen zonder gebruik van de leesbril. Desgewenst kan de behandeling daarna nog herhaald worden.

Is iedereen geschikt voor behandeling?

Niet iedereen komt in aanmerking. Tijdens een vooronderzoek zal direct blijken of een behandeling mogelijk is.

Wat als ik niet kan wennen aan de nieuwe situatie?

Het unieke aan de CustomVue™ Presbyopia behandeling is dat deze, wanneer u niet kunt wennen aan de nieuwe situatie, weer terug te draaien valt. Daarna zult u gewoon weer een leesbril moeten dragen om te lezen, maar het zicht voor veraf zal nog wel goed zijn.


Ontvang gratis een brochure over Verziendheid van Laser Company.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.