MediclinicHigh-Tech, Kwaliteit, Ervaren artsen, Belgische prijzen Mediclinic

Anti rimpel


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Rimpelvullers zijn onder te verdelen in drie grote klassen:

 

Tijdelijke of niet permanente vullers

Deze verdwijnen na enkele maanden door opname en afbraak in het lichaam. Voorbeelden van deze soort vullers zijn collageen en hyaluronzuur. Voordeel van deze vullers is dat ze zeer veilig zijn gezien ze vanzelf verdwijnen. Indien ze dus zouden zichtbaar of voelbaar zijn na inspuiting verdwijnt dit vanzelf na enkele maanden. Nadeel is dat ze telkens moeten herhaald worden.

 

Semipermanente vullers

Deze vulstoffen blijven langer dan een jaar ter plaatse en geven dus een langduriger effect dan de vorige categorie. Voorbeeld hier is New-Fill. Voordeel is ook hier dat bij knobbelvorming of andere problemen door toedienen van een beetje cortisone het effect van de vuller kan verminderd worden.

 

Permanente vullers

Deze vullers blijven zitten en behouden dus hun effect. Nadeel is echter dat indien er knobbeltjes gevormd worden of indien het product voelbaar is, het product permanent aanwezig blijft en enkel kan weggesneden worden. Het gezegde "permanent fillers, permanent problems" is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Belangrijk is om voorzichtig tewerk te gaan met permanente vulstoffen. Het is dan ook beter om met kleine hoeveelheden in meerdere sessies te werken dan in een keer het volledige effect te willen bekomen. Hou ook rekening met het feit dat de huid dunner wordt bij het ouder worden. Voorbeelden van permanente vullers zijn: eigen vetweefsel, siliconenolie, aquamid, bio-alcamid.

 

Vulmiddelen

 

Eigen weefsel

Ideaal voor grotere rimpels, lipvergroting en kleine contourcorrecties. Door het gebruik van eigen weefsel kan geen allergie of vreemdlichaamreactie optreden. In het begin treedt bijna steeds een gedeeltelijke resorptie op, vandaar dat overcorrectie aangewezen is. Nadien is vetweefsel in principe blijvend eens het in de weefsels is ingegroeid. Indien toch blijvende overcorrectie zou optreden, kan deze verwijderd worden door middel van liposculptuur. De verfijnde techniek voor vetinjectie welke gebruikt wordt, wordt ook lipostructuur genoemd. Het vetweefsel wordt op de buik of de heupen afgenomen door liposculptuur na het inbrengen van lokale verdoving in de te behandelen zone. Het afgenomen vetweefsel wordt gezuiverd zodat enkel levende vetcellen worden ingebracht. Eigen vetweefsel is veilig maar ook vrij dik qua structuur. Het kan dus niet gebruikt worden om kleine rimpels te behandelen. Het dient onder de huid ingebracht te worden. De grootste zwelling blijft ongeveer 1 week na de ingreep bestaan. Het definitief effect is ten vroegste na 6 weken te beoordelen. Eigen vetweefsel is geschikt voor lipvergroting, lachplooicorrectie, jukboogvergroting, opvullen van kringen rond de ogen.

 

Collageen en aanverwanten

Collageen is een eiwit welke in het bindweefsel voorkomt. Collageen is zowel van menselijke als dierlijke oorsprong verkrijgbaar. Recent kan zelfs lichaamseigen collageen bereid worden. Dierlijk collageen is goedkoper maar kan een allergische reactie opwekken, vandaar dat voordien met een kleine hoeveelheid een proefinjectie dient te gebeuren. Collageen resorbeert na ongeveer 6 maand en dient nadien herhaald te worden. Het resultaat is onmiddellijk na de behandeling zichtbaar. De behandeling zelf geeft weinig of geen blauwverkleuring of zwelling tenzij bij een allergische reactie. Hyaluronzuur is een andere vuller welke bestaat uit een bouwsteen van bindweefsel. Het effect is vergelijkbaar met collageen. Deze vullers zijn goed te doseren en makkelijk in te brengen en kunnen dus ook gebruikt worden voor kleine rimpeltjes. Deze producten zijn ook ideaal voor mensen die graag het effect van een lipvergroting willen beoordelen zonder onmiddellijk voor een definitieve vuller te kiezen.

 

Autofillers

New-Fill is de meest bekend autofiller. Hij bestaat uit polymelkzuur. Dit zijn producten welke een weefselreactie veroorzaken waardoor door eigen weefselaanmaak een vullingseffect ontstaat. Doordat geen vreemd product in de weefsels achterblijft (het stimulerend product resorbeert immers volledig na enkele weken), kan geen allergie optreden. De weefselaanmaak start echter pas na drie à vier weken en de hoeveelheid weefselaanmaak is patient-afhankelijk. Vandaar dat het effect niet steeds te voorspellen is. Voor diepere plooien dient de behandeling dan ook bij een aantal patienten na enkele weken herhaald te worden voor een optimaal effect.

Het product is merkelijk minder duur dan collageen. Over de duur van het effect zijn de meningen een beetje verdeeld. Het effect blijft in ieder geval 8 tot 16 maanden. Vandaar dat we van een semi-permanente vuller spreken. Na de behandeling is het aan te raden de behandelde zones lichtjes te masseren om het product gelijkmatig te verdelen en knobbeltjes te voorkomen. Dit product lost moeilijker op dan de meeste andere producten vandaar dat knobbeltjes hier iets vaker optreden. De reactie kan indien nodig bijgestuurd worden met weefselremmers zoals cortisone. New-Fill is vooral geschikt voor de lachplooi, opvullen van de wang en eventueel voor lipvergroting. In zones met dunnere huid kan knobbelvorming optreden. New-Fill kan ook gebruikt worden om dunne rimpelige huid strakker te maken doordat er een laagje verstevigend bindweefsel onder de huid wordt aangemaakt. New-Fill wordt opgelost met een beetje lokale verdovingsstof waardoor enkel de eerste prikjes worden gevoeld. Nadien wordt de behandelde zone voor ongeveer een uur gevoelloos zodat latere prikjes niet meer gevoeld worden.

 

Permanente vullers

Siliconenolie(PMS)is het meest bekende en waarschijnlijk ook het meest beruchte product. Het vuleffect is hier onmiddellijk en permanent zichtbaar. Indien er echter te veel vulmiddel of onregelmatig vulmiddel wordt ingebracht, valt dit nog zeer moeilijk te corrigeren. De huid wordt dunner met de leeftijd en op termijn kunnen deze vulmiddelen soms zichtbaar worden doorheen de huid. Het is dus best deze permanente vulmiddelen dieper onder de huid aan te brengen. In ieder geval dient siliconenolie in kleine hoeveelheden te worden toegediend. De siliconenolie wordt omgeven door een laagje bindweefsel waardoor het vuleffect nog toeneemt enkele weken na het inbrengen. Best is om de behandeling om de zes weken te herhalen tot het gewenste effect. Siliconenolie kan niet verwijderd worden tenzij door uitsnijden van het product. Siliconenolie wordt gebruikt voor lipvergroting en rimpels van de bovenlip, lachplooi en voorhoofd. Dynamische voorhoofdsrimpels dienen echter met BOTOX behandeld worden. Siliconenolie is goed te doseren en vlot inbrengbaar. Aquamid is een nieuwere en zeer populaire vuller die voor 97,5 % uit water bestaat en voor 2,5 % uit polyacrylamide. Uit dit materiaal worden ook contactlenzen gemaakt. Het product is vrij vloeibaar en daardoor goed doseerbaar. Het is dan ook goed bruikbaar voor kleine rimpeltjes. Door zijn hoge watergehalte wordt het product goed verdragen. Na het inbrengen kan het product door stevige massage nog op de juiste positie worden gebracht. Het product is behoorlijk duur. Verder gelden dezelfde regels als alle permanente vullers. Bio-alcamid is zeer vergelijkbaar met Aquamid. Het product is iets minder vloeibaar en daardoor iets minder geschikt voor fijne rimpels. Het product is zeer gelijkaardig aan Aquamid maar een stuk goedkoper waardoor het ideaal is voor grotere hoeveelheden. Ook hier gelden de eigenschappen van permanente vullers.
 

 

 


Ontvang gratis een brochure over Anti rimpel van Mediclinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.