MediclinicHigh-Tech, Kwaliteit, Ervaren artsen, Belgische prijzen Mediclinic

Borstverkleining


Na foto
Na foto
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Ingreep

Doorhangende en/of te grote borsten kunnen ingedeeld worden in een aantal klassen met elk hun behandeling.

Borstprothese

Indien de tepels niet te laag staan kan het probleem verholpen worden met een borstprothese. Hoe feller de borst doorhangt, hoe groter de prothese dient te zijn. Bij matige doorzakking dient men dus een vergroting met één of twee cups door te voeren om terug een strakke borst te kunnen creëren. Voordeel is echter dat de littekens zeer beperkt blijven , het gevoel in de tepel bewaard blijft en borstvoeding mogelijk blijft.

Minilift

Indien de tepels maar weinig te laag staan (meting van het kuiltje tussen de sleutelbeenderen tot de tepel 22 tot 25 cm) kan een minilift uitgevoerd worden (zie foto). Deze ingreep kan onder plaatselijke verdoving gebeuren. Hierbij komt enkel een litteken rond de tepel te zitten. Dit litteken vertoont aanvankelijk plooivorming omdat geen litteken onder de tepel wordt gemaakt. Deze plooitjes verdwijnen echter na zes tot acht weken door massage. Het gevoel in de tepel blijft hier bewaard en ook borstvoeding blijft perfect mogelijk.

Door toepassen van een nieuwe techniek met een permanente zeer soepele hechtingsdraad kunnen plooivorming en verbreding van het litteken tot een minimum beperkt worden. Deze hechting die alle spanning van de borstlift draagt, komt niet meer op de rand van de tepel te liggen maar 1 cm onder de tepelrand waar uitwendig geen litteken zichtbaar is. Hierdoor worden plooivorming en lelijke littekenvorming welke een groot nadeel waren van de minilift in het verleden, vermeden.

Ultrasonen

Sinds kort is er ook een andere mogelijkheid om de borst strakker te maken. Ultrasonenliposculptuur is een procedure waarbij via een klein staafje ultrasonenenergie onderhuids wordt afgegeven. Zo krimpt de huid en wordt nieuw bindweefsel aangemaakt. De huid en de borst worden zo gelift. Deze methode is bedoeld voor matig doorgezakte borsten en voor mensen die geen littekens op de borst wensen.

Doorzakkingsplastie (borstlift)

Bij doorzakking van de borst en wanneer geen borstvergroting gewenst is of wanneer de tepels te laag staan ingeplant, dient een doorzakkingsplastie of borstlift te gebeuren. Hierbij dient de tepel terug op de juiste hoogte te worden geplaatst. Dit resulteert in een littekentje rond het tepelhof. Het gevoel in de tepel is vaak ook verminderd na de ingreep maar recupereert meestal na enkele maanden. Een groot tepelhof kan makkelijk gelijktijdig verkleind worden. Verder dient het huidoverschot onder de tepel weggenomen te worden. Hier kan een nieuwe techniek toegepast worden waarbij een stukje borstspier wordt gebruikt om de borst te verstevigen. Dit geeft een veel meer blijvend resultaat en verhindert dat de borst opnieuw uitzakt. Vaak lijkt het borstvolume na de ingreep groter omdat de klier terug de juiste hoogte en stevigheid heeft.

Borstklier gedeeltelijk verwijderen

Bij een te groot borstvolume dient, een deel van de borstklier onderaan verwijderd te worden. Nadien wordt de borst terug opgebouwd om een jonge en mooie vorm te bekomen. Speciale technieken kunnen worden aangewend om de littekentjes tot het minimum te beperken en de onvermijdelijke littekentjes op onopvallende of nauwelijks zichtbare plaatsen te leggen. Verder komt de ingreep goed overeen met een borstlift. Indien het te verkleinen volume voldoende is, is er gedeeltelijke tussenkomst van het ziekenfonds voorzien.


Ontvang gratis een brochure over Borstverkleining van Mediclinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.