Klinieken die Buikwandcorrectie aanbieden in Vlaams-Brabant:
 

MediclinicHigh-Tech, Kwaliteit, Ervaren artsen, Belgische prijzen Mediclinic

Buikwandcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Abdominoplastiek of buikplastiek is een ingreep waarbij vetweefsel en huid wordt weggenomen. Het litteken bevindt zich onderaan de buik net boven de schaamstreek. Dit littekentje is te vergelijken met het litteken van een keizersnede.

 

Bij een miniabdominoplastiek wordt enkel onder de navel gewerkt. De navel vertoont dan ook geen litteken. De rechte buikspieren kunnen hier enkel onder de navel terug bij elkaar gebracht worden. Een kleine huidellips kan onderaan weggenomen worden. Deze ingreep is ideaal voor een huidoverschot onder de navel en voor buikspierproblemen eveneens onder de navel gelegen.

Bij huidoverschot en/of buikspierproblemen boven de navel dient een volledige buikplastiek te gebeuren. Ook hier resulteert dit in een litteken onderaan de buik, maar hier komt er ook een litteken rond de navel te liggen. Dit litteken rond de navel blijft vaak vrij langdurig rood en actief maar is nauwelijks zichtbaar na volledige genezing.

 

Elke buikplastiek kan zo nodig aangevuld worden met een liposculptuur.

Na een buikplastiek ontstaat er vaak een zwelling van de huid boven het litteken. Dit is van tijdelijke aard en na herstel van de lymfebanen verdwijnt deze zwelling. Indien de buikspieren op de middellijn gehecht worden, dient een buikband gedurende vier tot zes weken gedragen te worden en geldt een hefverbod voor 6 weken. Roken, suikerziekte en overgewicht verhogen het risico op wondproblemen aanzienlijk. Bij wondproblemen kan tijdelijk een verzorging van de wondes door thuisverpleging noodzakelijk zijn.

 

Een buikplastiek komt vaak in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling.


Ontvang gratis een brochure over Buikwandcorrectie van Mediclinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.