Klinieken die Liposculptuur aanbieden in Vlaams-Brabant:
 

MediclinicHigh-Tech, Kwaliteit, Ervaren artsen, Belgische prijzen Mediclinic

Liposculptuur


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Liposculptuur is een vrij nieuw begrip en betekent eigenlijk hetzelfde als liposuctie met dien verstande dat fijnere canulles gebruikt worden. Liposculptuur kan droog, nat, supernat of tumescent gebeuren. Deze termen wijzen op de hoeveelheid vocht dat in de weefsels wordt binnengebracht voor de liposculptuur. Deze vloeistof dient om bloedverlies tijdens de ingreep te beperken en kan ook gebruikt worden om de zone te verdoven en de ingreep onder plaatselijke verdoving uit te voeren. Hoe meer vocht er wordt ingebracht, hoe minder het bloedverlies, maar hoe moeilijker de zone kan beoordeeld worden gezien de weefsels opgespannen staan door het vocht. Onder plaatselijke verdoving kan maar een beperkte hoeveelheid verdovend product geinfiltreert worden waardoor slechts ťťn zone per keer kan gesculpteerd worden. Indien te veel liposculptuur in een enkele sessie gebeurt onder lokale verdoving, is het medisch risico hoger dan eenzelfde ingreep onder volledige verdoving. Lokale verdoving kan bij te hoge dosissen bijwerkingen veroorzaken op hart en zenuwstelsel. Na infiltratie van de voeistof wordt via enkele heel kleine incisies liposculptuur uitgevoerd met kleine canulles.

Er zijn verschillende technieken om liposculptuur uit te voeren. De eenvoudigste methode is deze waarbij de cannulles op een zuigslang worden aangesloten en met de hand bewogen worden. Deze methode is het meest arbeidsintensief voor de chirurg maar laat ook een grote mate van controle toe voor de chirurg. Vibroliposculptuur welke nu populair is, wordt uitgevoerd met een cannulle die automatische trilbewegingen maakt. Hierdoor moet de chirurg minder kracht gebruiken en kan er sneller gewerkt worden. Onder lokale verdoving werkt deze methode ook makkelijker omdat de bewegingen minder heftig zijn. Bij ultrasonenliposculptuur wordt op de cannulle een ultrasonenkop bevestigd. Deze ultrasonenenergie zet vetweefsel om in een witte vloeistof. Voordeel hiervan is dat ook in zeer bindweefselrijk vetweefsel liposculptuur kan worden uitgevoerd. Groot nadeel van deze techniek is de hoge prijs van het toestel en het risico op brandwonden en complicaties van de huid. Deze klassieke ultrasonentechniek is dan ook over zijn hoogtepunt heen.

 

Heden is er echter een betere en veiliger methode ontwikkeld namelijk liposculptuur. Deze techniek combineert de voordelen van een ultrasonenliposculptuur met de veiligheid van een klassieke liposculptuur.

Probleem is dat bij sommige patienten het vetweefsel fel verdeeld wordt door bindweefselbandjes. Soms is het moeilijk met de cannulles, welke stomp zijn om niets te beschadigen, deze vetkwabjes binnen te dringen. Vandaar dat na een liposculptuur soms een licht golvend aspect ontstaat. Deze kan voortvloeien uit een foute techniek maar bij personen met fel ontwikkelde bindweefselschotjes is dit golvend effect soms moeilijk of niet te vermijden. Na de ingreep dient de patient voldoende te drinken om het vochtverlies te beperken. Bij wegname van grotere hoeveelheden vetweefsel is een infuus gedurende de eerste dag noodzakelijk.

De eerste uren na de ingreep vloeit er lichtjes roze gekleurd vocht uit de wondjes. Dit is de ingebrachte vloeistof. Na enkele uren stopt dit vochtverlies spontaan.

Liposculptuur is in principe niet pijnlijk. De zones voelen nadien aan alsof men zich gestoten heeft. Door zwelling van de weefsels is het effect pas na 6 weken te zien. Om de zwelling tegen te gaan dient een lipopanty gedurende enkele weken gedragen te worden.


Ontvang gratis een brochure over Liposculptuur van Mediclinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.