MediclinicHigh-Tech, Kwaliteit, Ervaren artsen, Belgische prijzen Mediclinic

Mini-Facelift


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een minilift, MACS-lift of S-lift is een vrij recent ontwikkelde procedure welke speciaal ontworpen is om zo weinig mogelijk risico's te lopen tijdens de ingreep. Deze techniek kent ook een snel herstel met minimale zwelling en ongemakken onmiddellijk na de ingreep. Bij deze techniek worden de uitgezakte structuren terug op hun plaats gebracht en opgehangen aan de jukbeenderen met een niet oplosbare draad. De huid wordt hier maar zeer weinig losgemaakt en de ingreep kan perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. De huid en de onderhuidse weefsels worden voornamelijk in verticale richting aangespannen.

Miniliften en MACS-liften worden vaak als wonderliften voorgesteld. Het goede effect van de minilift hangt voornamelijk af van de stevigheid van de weefsels. Indien de weefsels fel verslapt zijn, is het effect van een minilift vaak ontgoochelend en van korte duur. Dan kan best een Sub-SMAS facelift gebeuren. Op alle internationale congressen voor plastische chirurgie wordt deze sub-SMAS lift nog steeds als de gouden standaard beschouwd.

De minilift heeft voornamelijk effect op de hals en de kaaklijn. Jawling of hamsterwangen worden goed behandeld. Ook de marionetlijntjes verminderen. Boven de mondhoeken is er geen effect. De lachplooi wordt hier dus niet behandeld. Het effect van een S-lift kan prima nagebootst worden door twee vingers op de kaakhoeken een cm voor de oorlel te plaatsen en de huid met deze vingers maximaal naar boven achter te trekken. Indien dit resultaat voor u toerijkend is, is een S-lift of MACS-lift de ideale oplossing.

De minilift is veilig omdat de huid bijna uitsluitend boven de parotisspeekselklier wordt vrijgemaakt. De gelaatszenuwen bevinden zich onder de speekselklier. Daarom is de minilift zeer populair bij artsen zonder plastisch chirurgische opleiding welke liever niet in de buurt komen van de gelaatszenuwen. Ook klinieken waar enkel lokale verdoving kan uitgevoerd worden en die toch een lift willen aanbieden, promoten de mini- of MACS-lift zeer fel.

De eerste week na de ingreep kan volledig openen van de mond, ongemak met zich meebrengen door de werking van de niet verteerbare ophangdraden. Draintjes worden gedurende 24 uur achter het oor geplaatst om vocht en bloed af te voeren. Infecties en moeilijke wondgenezing zijn eerder zeldzaam bij de minilift maar treden toch beduidend meer op bij rokers. Het litteken verloopt onder de haarlijn en voor het oor en beperkt ook achter het oor.


Ontvang gratis een brochure over Mini-Facelift van Mediclinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.