MediclinicHigh-Tech, Kwaliteit, Ervaren artsen, Belgische prijzen Mediclinic

Ooglaser


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Alle informatie betreffende onze ooglaserbehandelingen heben wij gebundeld op medifocus.be. Deze website is volledig gewijd aan het ooglaseren binnen Mediclinic. Hier vindt u een grondige uitleg over de verschillende technieken alsook alle praktische informatie betreffende de behandeling.

Men kan stellen dat ooglaserbehandelingen reeds vele jaren succesvol worden uitgevoerd met behulp van een excimerlaser. De meest moderne technieken maken echter ook gebruik van een femtosecondlaser. Omdat Mediclinic investeerde in het nieuwste model van beide lasers zijn we in staat alle mogelijke ooglasertechnieken uit te voeren. Daarom is Mediclinic is één van de weinige Europese centra die zowel ReLEx smile, femto-LASIK en PRK/LASEK kan aanbieden.

Omdat we over alle mogelijke types laserbehandelingen beschikken, kunnen we samen met u beslissen welke techniek het beste bij u past. Dit hangt af van de bouw van uw ogen maar ook van uw werk, hobby’s en wensen. Samen met u kijken we welke techniek het meest geschikt is, niet alleen op medisch gebied maar ook qua levensstijl.

Algemeen kan men zeggen dat bijziendheid kan behandeld worden voor sterktes tussen 0 en -8 dioptrieën. Verziendheid kan men behandelen tussen 0 en +3 dioptrieën. Astigmatisme tussen 0 en -4 dioptrieën. Echter, de behandelingsmogelijkheden hangen ook af van andere factoren zoals de dikte en de kromming van het hoornvlies. Al deze factoren analyseren we tijdens een vooronderzoek.

Om in aanmerking te komen voor refractieve chirurgie moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

  • 18 jaar of ouder
  • Stabiele refractie gedurende minimaal 1 jaar (bij voorkeur 3 jaar)
  • Het hoornvlies moet een regelmatige vorm hebben
  • Het hoornvlies moet dik genoeg zijn om de vorm ervan chirurgisch te kunnen aanpassen
  • Geen andere oogproblemen zoals bijvoorbeeld herpes, glaucoom of netvliesproblemen
  • Geen auto-immuunaandoeningen zoals lupus, rheuma of ongecontroleerde diabetes

Zeer uitgebreid oogonderzoek

Om te bepalen of u geschikt bent voor een behandeling voeren we een grondig vooronderzoek uit. Hiervoor vragen we van u ook een inspanning.

  • 2 weken voorafgaand aan het vooronderzoek geen zachte contactlenzen dragen (4 weken in het geval van harde lenzen): contactlenzen beïnvloeden de kromming van uw hoornvlies en dus de metingen van het onderzoek.
  • Niet met de auto rijden na het vooronderzoek: om de binnenkant van uw oog te onderzoeken, gebruiken we pupilverwijdende druppels. Hierdoor gaat u tijdelijk wat waziger zien.

Indien gewenst een voorafgaande screening

Als het uitlaten van de contactlenzen voor u een groot probleem is kan u ook kiezen om eerst een screening te laten uitvoeren. U hoort dan of u met grote waarschijnlijkheid geschikt bent voor behandeling. Het voordeel van de screening is dat u dus niet onnodig de contactlenzen heeft uitgelaten als u ongeschikt zou zijn. Als de screening geen afwijkingen aan het licht brengt komt u daarna voor het volledige vooronderzoek, nadat u de contactlenzen 2 weken heeft uitgelaten.

De resultaten van dit vooronderzoek zijn 3 maanden geldig.

Na dit vooronderzoek kunnen we u vertellen wat de verschillende behandelmogelijkheden zijn. We houden hierbij rekening met uw wensen en levensstijl alsook de meetresultaten van het vooronderzoek. Zo kunnen we de techniek voorstellen die de beste en veiligste resultaten geeft voor u.


Ontvang gratis een brochure over Ooglaser van Mediclinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.