OMC NoordOogheelkundig Medisch Centrum Noord OMC Noord

GezichtOogheelkunde

Excimer laser methoden - Lasek


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

De LASEK behandeling wordt wereldwijd reeds jaren met succes toegepast. LASEK staat voor Laser Sub Epithelial Keratomileusus. Met behulp van licht (de ooglaser) wordt een laagje van het hoornvlies verwijderd. Het hoornvlies bestaat uit een aantal lagen. De laag die het dichtst aan de oppervlakte ligt is het epitheellaagje. Dit laagje beschermt het oog. Voorafgaand aan de behandeling wordt het epitheellaagje bij een LASEK behandeling aan de kant gelegd en na de behandeling teruggelegd.

 

Vooraf

Tijdens de behandeling neemt u plaats op een behandeltafel in een liggende houding. Oogdruppels worden in het oog gebracht om de oppervlakte te verdoven. De behandeling zal pijnloos verlopen. Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog open blijft. Het andere oog wordt afgedekt.

 

Behandeling

Met een zeer fijn en nauwkeurig instrument wordt het bovenste laagje (de epitheellaag) van het hoornvlies losgemaakt en aan de kant gelegd (en niet verwijderd zoals bij de PRK behandeling het geval is.) Vervolgens wordt er met de Eximerlaser een vooraf berekende hoeveelheid van het hoornvliesoppervlak verdampt. Hierdoor wordt de kromming aangepast en dus de sterkte. Nadat de ooglaser de sterkte heeft aangepast, wordt het epitheellaagje weer teruggelegd.

Nazorg

Direct na de behandeling wordt er tijdelijk een bandagelens op het oog geplaatst. Dit is een speciale contactlens die het oog beschermt. Na 3-5 dagen wordt de bandagelens weer van het oog verwijderd. Na de behandeling groeit de epitheellaag weer aan. Voor een optimaal herstel krijgt u oogdruppels mee die gedurende een aantal weken gebruikt moeten worden.

 

Voor welke sterktes is de Lasek methode geschikt?

Met de ooglaserbehandeling kunnen lagere en middelhoge sterktes worden gecorrigeerd.

  •  Bijziendheid: - 1.00 tot -7.00 D
  • Verziendheid: +1.00 tot +4.00 D
  • Cilindersterkte: 0.25 tot 4.00 D

 


Ontvang gratis een brochure over Excimer laser methoden - Lasek van OMC Noord.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.