OMC NoordOogheelkundig Medisch Centrum Noord OMC Noord

Lensimplantatie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij een lensimplantatie wordt een permanente kunstlens, een extra lens, in het oog geplaatst voor uw eigen ooglens. Met twee kleine klipjes wordt de lens vastgemaakt aan de iris, dit is het gekleurde gedeelte van het oog. De lens blijft altijd op zijn plaats zitten, precies voor de pupilopening. De lens hoeft na een bepaalde tijd niet te worden vervangen. Wél kan de lens, mocht daar toe aanleiding zijn, worden verwijderd. Met andere woorden de procedure is omkeerbaar.

Mensen met bijziendheid (min sterkte), verziendheid (plus sterkte) en cilindrische afwijkingen kunnen met behulp van lensimplantaten worden gecorrigeerd. De verschillende soorten implantlenzen zijn de Artisan lens, Artisan torische lens en de Artiflex lens.

 

Artiflex Lens

De nieuwste ontwikkeling is de Artiflex lens. De Artiflex lens is deels gemaakt van flexibel materiaal waardoor de lens door een veel kleinere opening, van 3 mm, in het oog kan worden gebracht. Een groot voordeel hiervan is dat het oog veel sneller herstelt. In de meeste gevallen heeft u binnen een dag weer volledig zicht.

Met de Artiflex lens kunnen de lage tot middelhoge sterktes worden gecorrigeerd:

  • Bijziendheid: - 2.00 tot -14.5 D

 

Artisan Lens

De Artisan lens is een kunstlens gemaakt van PMMA (Perspex klinische kwaliteit) en heeft een diameter van 5 of 6 mm. Deze lens wordt permanent in het oog geplaatst en heeft geen onderhoud nodig. Een Artisan lens voelt u niet in het oog zitten. Dit in tegenstelling tot een contactlens, welke u wel kunt voelen. De lens is geschikt voor het corrigeren van lage tot en met zeer hoge sterktes. Voor mensen met een cilinder sterkte is er de Artisan Toric lens. Dit is een lens waar een cilinder speciaal op maat wordt ingeslepen.

Met de Artisan lens kunnen de lage tot zeer hoge sterktes worden gecorrigeerd:

  • Bijziendheid: - 3.00 tot -24.00 D
  • Verziendheid: +2.00 tot +12.00 D
  • Cilindersterkte: 2.00 tot 7.00 D

 


Ontvang gratis een brochure over Lensimplantatie van OMC Noord.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.