OMC NoordOogheelkundig Medisch Centrum Noord OMC Noord

Beschrijving kliniek


Kerngegevens
Telefoon nummer: 050 - 368 22 22
E-mail adres: info@omcnoord.nl
Regio: Groningen
Website: www.omcnoord.nl


Over OMC Noord

OMC Noord (Oogheelkundig Medisch Centrum) is een erkend Zelfstandig Behandel Centrum in Groningen, waar alle reguliere oogzorg wordt geboden. Sinds 1968 werken onder toeziend oog van de oogartsen verschillende deskundigen zoals optometristen, orthopisten, contactlensspecialisten en opticiens nauw samen. Indien daar noodzaak toe is, kan er direct een oogarts „in huis” geraadpleegd worden.
Chirurgische ingrepen, zoals staaroperaties en ooglidcorrecties, worden poliklinisch uitgevoerd en vinden plaats in het eigen Chirurgisch Centrum. Kortom: Oogzorg voor jong en oud!
Onder één dak zijn vier oog gerelateerde specialisaties logisch gebundeld:

 • Oogheelkunde
 • Brilvervangende Chirurgie
 • Optiek
 • Contactlenzen

 

Twee kwaliteitskeurmerken

Kwalitatief hoogwaardige oogzorg leveren, dat is het uitgangspunt van onze oogkliniek. Als eerste in Noord-Nederland is OMC Noord dubbel gecertificeerd met het keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland en het ISO 9001 kwaliteitskeurmerk.

Makkelijk bereikbaar

De oogkliniek is aan de rand van Groningen-Zuid makkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren is gratis, de kliniek is zeer toegankelijk voor rolstoelen en heeft geen trappen. Vanaf de bushalte is er een blindenpad naar OMC Noord.

Oogheelkunde

Als klantvriendelijk behandelcentrum beschikt OMC Noord Oogheelkunde over bijna 40 jaar ervaring. Voor de consulten en behandelingen van de curatieve oogzorg beschikt het OMC over ervaren oogartsen. Chirurgische ingrepen zoals staaroperaties en ooglidcorrecties worden poliklinisch uitgevoerd in het eigen Chirurgisch Centrum. Bij OMC Noord Oogheelkunde kunt u zelf een afspraak maken voor:

 • diagnose en behandeling van oogziekten
 • oogmeting
 • oogoperaties
 • orthoptische behandeling voor kinderen
 • (rijbewijs)keuringen
 • second opinion


Bij OMC Oogheelkunde kunt u met een verwijzing van de huisarts zelf een afspraak maken voor een consult bij de oogarts . Wij hanteren een zeer korte wachttijd van maximaal twee weken. Vrijwel alle consulten en behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Ooglaser en lensimplantaties

‘s Ochtends de wekker kunnen lezen, géén beslagen brillenglazen meer met sporten. Dit lijkt heel gewoon maar is niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. Na een ooglaserbehandeling of een lensimplantatie is het dragen van bril of contactlenzen in de meeste gevallen niet meer nodig. Als eerste refractiekliniek in het Noorden beschikken wij over een jarenlange ervaring in het uitvoeren van brilvervangende chirurgie. Dat doen we met een team van gedegen en ervaren specialisten. Zij zijn allen “schoolgegaan” bij de grondlegger van OMC Noord prof. dr. J.G.F. Worst, óók de uitvinder van de al tientallen jaren succesvolle en wereldwijd toegepaste Artisan implantlens. Wij hebben de beschikking over uiterst geavanceerde apparatuur en gespecialiseerde oogartsen. Een veilige en kwalitatief hoogwaardige behandeling staat voor ons voorop.

Met brilvervangende chirurgie kunnen bijziendheid, verziendheid, cilindrische afwijkingen en eventueel leesproblemen als gevolg van ouderdomsverziendheid worden gecorrigeerd. Op de site van OMC Noord informeren wij u uitgebreid over de mogelijkheden.

OMC Noord biedt alle vormen van refractiechirurgie

Alle mogelijke behandelingen en zorg:

 • Ooglaserbehandelingen
 • Lensimplantaties
 • Uitgebreid voortraject
 • Uitgebreide nazorg en garantie bij de prijs in

 

Uitgebreid vooronderzoek

Het voortraject vinden we minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. Dat begint al bij de informatie die wij u vooraf geven over de (on)mogelijkheden van een behandeling. Met een uitgebreid oogheelkundig onderzoek wordt bepaald of u geschikt bent voor een behandeling, zodat deze veilig en betrouwbaar uitgevoerd kan worden.

Niet bij iedereen is het verantwoord om een behandeling toe te passen. Het is om die reden belangrijk dat ook uw ogen vooraf goed onderzocht worden door onze specialisten. Hiermee wordt de veiligheid gewaarborgd. De oogartsen gaan geen behandeling aan als uw ogen niet of minder geschikt blijken te zijn.

Compleet traject

De oogzorg na een behandeling is erg belangrijk. Hier besteden de optometrist en/of de refractiespecialist samen met de oogarts veel zorg aan. Dit complete traject van behandeling en voor- en nazorg is bij de prijs inbegrepen.

Het OMC Noord
Het OMC Noord
OMC Noord
OMC Noord
Een oogmeting
Een oogmeting
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.