Klinieken die Borstverkleining aanbieden in Zuid-Holland:
 

Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Borstverkleining


Borstverkleining
Borstverkleining
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Algemene informatie over borstverkleining en borstlift

Borstverkleiningen en borstlifts zijn de meest voorkomende borstoperaties in Nederland. Veel vrouwen hebben een probleem met te zware en/of hangende borsten. Dit kan zowel door gewichtstoename als door gewichtsafname veroorzaakt worden. De borsten kunnen zijn gaan hangen na sterk afvallen of zwangerschappen. Door het abnormale gewicht van de borsten of sterk hangen kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan. Ook wordt vaak het abnormale model van de borsten als afstotend of beschamend ervaren. Indien men voornamelijk last heeft van verslapte borsten zonder toeneming van het gewicht, zullen de problemen vaak puur psychisch zijn.

Voor de borstverkleiningsoperatie

Tijdens het eerste consult kunt aan de plastisch chirurg uw wensen kenbaar maken, welke cupmaat u ongeveer in gedachten hebt. Dit dient slechts als indicatie. Er is geen garantie dat het ook die maat wordt. Het consult wordt afgerond met een borstonderzoek. Er wordt bloedonderzoek verricht. Het is van belang dat u bepaalde medicijnen (ascal, asprine) 7 dagen tevoren staakt. Dit kan vervelende nabloedingen veroorzaken. Tevens mag u 4 weken tevoren niet meer roken. Roken vernauwd de bloedvaten en kan wondgenezingsstoornissen geven.

Operatie borstverkleining

Borstverkleining plaats onder algehele verdoving (narcose). Er wordt een deel van het borstklierweefsel met huid verwijderd. De nieuw te vormen borst wordt daardoor een maatje kleiner. Bij een borstlift wordt in de regel minder klierweefsel en meer huid verwijderd, terwijl bij een echte verkleining veel klierweefsel en relatief weinig huid wordt verwijderd. Tevens zal de tepel naar omhoog verplaatst worden. Rond de beide tepelhoven zal een cirkelvormig litteken ontstaan en verder komt er bij de meeste technieken een litteken in de huidplooi onder de borst en een litteken in verticale richting tussen de tepel en de plooi onder de borst. De wonden worden binnenwaarts gehecht met oplosbaar hechtmateriaal. Er worden twee drains ingebracht die bloed en vocht uit de wond afvoeren. Deze drains worden na een dag weer verwijderd. Direct na de operatie wordt een stevige sport-BH aangemeten. Deze BH dient als een verband.

Na de operatie

De ervaring leert, dat het erg meevalt met de napijn. Wel zult u de eerste twee weken beperkt zijn in uw bewegingsvrijheid van de armen en schouders. De borsten zullen direct kleiner en steviger aanvoelen. Het advies is de sport BH minstens vier weken dag en nacht te dragen. Na 4 dagen kunt u weer kortdurend douchen. U wordt afgeraden de eerste vier weken na de operatie een bad te nemen. Fietsen en autorijden zal de eerste twee weken ook niet kunnen, vanwege bewegingsbeperking en eventuele pijn na de borstverkleining.

Risico's borstverkleining

Dit zijn de algemene risico's zoals nabloedingen en infecties. Wat specifieker is vetversterf (vetnecrose). Dit kan aanleiding geven tot het gedeeltelijk openspringen van de wond. Een vervelende complicatie is tepelversterf. Gelukkig komen deze complicaties zeer weinig voor.

Resultaat borstverkleining

Tijdens een borstverkleining is het niet altijd mogelijk de borsten symmetrisch te maken en ook de vorm en gevoeligheid van de tepels kunnen anders zijn dan u had verwacht. Men dient te bedenken dat door de sterke spanning die na de operatie in de weefsels optreedt, het uiteindelijke model anders wordt dan vlak na de correctie. Er is pas een definitief resultaat bereikt na 2-3 maanden. De borsten worden dan soepeler en gaan ietsjes uitzakken. Het gevoel in de tepels zal tussen 3-6 maanden iets terugkomen, maar is vaak toch blijvend verminderd. Verder dient men zich te realiseren dat bij een borstverkleinende of borstlift operatie géén correctie wordt verricht van het overtollige weefsel onder de oksels (eventueel doorlopend naar de rug). Verslapping die eenmaal begonnen is zal ook na deze vormverbeterende operatie doorgaan en kan het aanvankelijke resultaat op den duur nadelig beïnvloeden. Door algemeen 'aankomen' in gewicht, door zwangerschap of pilgebruik kunnen de borsten ook weer zwaarder worden. De plastisch chirurg kan u geen bepaalde cup-maat van de BH garanderen na de operatie. Na de operatie kunnen de symmetrie en de vorm en de littekens van de borsten tegenvallen. Het uiteindelijke aspect van de littekens is niet geheel voorspelbaar. Vooral waar deze ver in de richting van de oksels doorlopen, kunnen ze vrij dik, rood en gevoelig worden. Na verloop van maanden na de borstverkleining neemt de gevoeligheid weer af, ze worden dunner en witter, maar kunnen ook breder worden.

 


Ontvang gratis een brochure over Borstverkleining van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.