Klinieken die Buikwandcorrectie aanbieden in Zuid-Holland:
 

Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Buikwandcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Algemeen

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een huidoverschot ontstaat. Klachten van rugpijnen, smetplekken onder de huidplooi kunnen optreden.  Een zogenaamde hangbuik of vetschort kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd. Met een medische term heet deze operatie een abdomino- of buikwandplastiek. Deze operatie wordt soms vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Uw verzekeraar of de plastisch chirurg kunnen u er meer over vertellen.

 

Werkwijze

Een buikwandcorrectie wordt onder algehele verdoving (narcose) uitgevoerd. U moet een tot twee dagen overnachten, afhankelijk van de grootte van de operatie. De operatie duurt ongeveer twee uur. Bij de operatie maakt de arts de buikwand geheel los van de onderliggende spierlaag tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt rondom omsneden zodat deze op zijn plaats blijft. Daarna trekt de plastisch chirurg de huid strak en verwijdert hij de overtollige huid en het onderhuidse vetweefsel. Indien uw buikspieren uitgerekt zijn, worden deze meteen verstevigd. Om de navel weer naar buiten te laten komen, wordt een gaatje in de buikhuid gemaakt. Daar wordt de navel vervolgens ingehecht. Tijdens de operatie brengt de chirurg een tweetal drains (dunne slangetjes) in waardoor het wondvocht naar buiten kan. Die drains moeten blijven zitten tot er bijna geen wondvocht meer wordt geproduceerd. Meestal duurt dit twee dagen. De littekens van een buikwandcorrectie lopen rond de navel en grotendeels binnen de 'bikinilijn'.

 

Mogelijkheden en verwachtingen

Als u overweegt een buikwandcorrectie te ondergaan, is het belangrijk hierover een reëel verwachtingspatroon te hebben. Een buikwandcorrectie heeft als resultaat dat uw buik platter wordt, maar perfectie moet u niet verwachten. Daarnaast zal de operatie littekens achterlaten die altijd enigszins zichtbaar blijven. Een ander gevolg van een buikwandcorrectie is dat het huidgebied onder de navel tijdelijk gevoelloos wordt en soms blijft. Dit geeft weinig klachten. Na verloop van jaren kan het gebied dat gevoelloos is wel kleiner worden.

Na een buikwandcorrectie

Als tijdens de buikwandcorrectie ook uw buikspieren verstevigd zijn, moet u de dag na de operatie strikte bedrust houden. De eerste zes weken na de operatie mag u niet zwaar tillen of persen. Als een buikspiercorrectie niet nodig was, mag u de dag na de operatie al uit bed. Over het algemeen is een buikwandcorrectie niet pijnlijk. Ter bevordering van een snelle wondgenezing, moet u gedurende één à vier weken een steunend korset om de buik of een hoog pantybroekje dragen. De totale herstelperiode van een buikwandcorrectie is ongeveer vier tot zes weken. Daarna zijn alle normale bewegingen weer mogelijk en kunt u ook weer sporten. De hechtingen zijn oplosbaar. Wanneer u tijdens de herstelperiode last krijgt van abnormale pijn, zwelling of koorts, moet u contact opnemen met de plastisch chirurg. Controles vinden normaliter 1 week en 6 weken na de operatie plaats.

 


Ontvang gratis een brochure over Buikwandcorrectie van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.