Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Facelift


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Algemeen

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te 'liften'. Een facelift wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. De operatie heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Als u deze rimpels weg wilt hebben, moet u bij de plastisch chirurg een aparte behandeling ondergaan.

Soorten Lifts

  • S-lift / mini facelift
    Dit is een facelift, waarbij slechts het middelste gedeelte van het gelaat en in mindere mate ook de hals wordt gelift. Het is een minder uitgebreide operatie als de volledige facelift (full-facelift), zodat het ook onder plaatselijke verdoving kan worden verricht. De "S" van S-lift slaat op het S-vormige huideiland direct vóór het oor, dat wordt weggesneden. Het litteken bevindt zich dus direct voor het oor. Over het algemeen is deze operatie minder risicovol dan een volledige lift.
  • Hals-Lift
    Hierbij wordt een lift van de halsregio bereikt. Deze operatie wordt meestal onder narcose verricht, maar kan soms ook onder plaatselijke verdoving plaats vinden. De littekens bij deze operatie lopen verder naar achteren dan bij de hiervoor beschreven operatie, d.w.z. tot achter het oor en in de nekhaarlijn, om een maximaal resultaat (lift) van de halshuid te verkrijgen. Soms wordt er ook een sneetje gemaakt onder de kin om het onderhuids vetweefsel te verwijderen en het onderhuids bind- en spierweefsel strakker te hechten.
  • Full-Facelift
    Dit is een combinatie van minifacelift en een halslift, waarbij uitgebreider wordt geopereerd.

 

De operatie

Voor een volledige facelift krijgt u meestal volledige verdoving (narcose). Voor een minifacelift, S-lift of halslift kunt u onder plaatselijke verdoving geopereerd worden. In alle gevallen is het verstandig en bij narcose noodzakelijk, dat u een nachtje blijft. De operatie zelf duurt twee tot vier uur. De huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid worden over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een huidsnede onder de kin. Aan het eind van de operatie kunnen in de wond twee draintjes (dunne slangetjes) worden achtergelaten om wondvocht en bloed uit de wond naar buiten te voeren. De volgende dag worden deze drains verwijderd. De hechtingen zijn niet oplosbaar.

Na de operatie

Na afloop van een facelift wordt het gezicht ondersteund door een elastische muts. Dit dient als verband en moet 5-7 dagen blijven zitten. Eventuele drains verwijdert de arts de dag na de operatie. Na de operatie zijn uw gezicht en uw hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld twee weken, maar over het algemeen hebt u weinig last van pijn. Een tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs uw oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen, om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder uw kin voorkomen. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende facelift nodig.


Ontvang gratis een brochure over Facelift van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.