Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Liposuctie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Duur: 1 tot 2 uur
Verdoving: plaatselijke verdoving of narcose
Verzekering: Nee

Met een liposuctie behandeling in Parkkliniek is het mogelijk om een teveel aan plaatselijke vetophopingen in een paar uur te verwijderen. Om kwaliteit, tevredenheid en veiligheid te kunnen bieden vindt de behandeling plaats in een hypermoderne kliniek, waar u behandeld wordt door zeer ervaren specialisten met een getraind ondersteunend team zodat u gedurende het gehele proces kunt vertrouwen op optimale zorg.

Om u een idee te geven, Dr. Guillon heeft meer dan 5000 patiënten behandeld en is hierdoor, in zijn werkgebied, een van de meest ervaren specialisten in Europa. Dit is waarom Park Kliniek u een tevredenheidgarantie kan bieden, onze specialisten zijn zeker van hun vaardigheden en de te behalen resultaten. U ontvangt dus optimale zorg, met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, in een van de modernste klinieken van Nederland.

Liposuctie is een cosmetisch chirurgische behandeling waarbij plaatselijke vetophopingen en zo ongewenste rondingen kunnen worden verwijderd. Er zijn uiteraard verschillende locaties waar ongewenste vetophopingen worden gezien.
Bij vrouwen zijn dit vaak de benen, buik, heupen maar ook armen, onderkin zijn locaties die goed te behandelen zijn met liposuctie. Laatste 10 jaar neemt ook de vraag van mannen toe naar een behandeling, behandelde locaties zoals maag, buik en "love handles" laten mooie en natuurlijke resultaten zien. De behandeling is dus uitermate geschikt om uw figuur te verbeteren maar niet geschikt als alternatief om gewicht te verliezen. Echter zien we na een behandeling wel dat patiënten door de verbluffende resultaten gemotiveerd raken en een positieve weg inslaan qua levensstijl.

Consultgesprek

Park Medisch Centrum staat erop dat u volledig geïnformeerd wordt voordat u besluit een behandeling te willen ondergaan. U heeft uw consultgesprek dan ook bij uw behandelend specialist die u tijdens het consult uitgebreid zal informeren over de behandeling en de te verwachten resultaten. U ontvangt alle informatie tevens schriftelijk en een duidelijke offerte waarop alle kosten van uw individuele behandelplan staan vermeld. Als er in één behandeling meer dan 2 locaties tegelijkertijd worden behandeld geldt een gereduceerd tarief. Mocht u na uw consultatie of na het lezen van de informatie nog vragen hebben dan zullen wij die graag voor u beantwoorden.

Verdoving 

Tijdens uw consultgesprek met uw behandelend arts kunt u uw voorkeur aangeven voor het soort verdoving dat gebruikt zal worden tijdens uw ingreep.
Wij willen u graag een keuze bieden tussen plaatselijke verdoving en narcose.

  • bij de plaatselijke verdoving bent u bij bewustzijn en kunt u tijdens de behandeling, in overleg met uw behandelend arts en anesthesioloog, aangeven of u deze indien nodig aangevuld wilt zien met pijnstilling en/of slaapmedicatie via uw infuus. Bij gebruik van slaapmedicatie bent u dan uiteraard niet meer bij bewustzijn.
  • de andere optie is een narcose, u bent dan vanaf het begin van de ingreep niet meer bij bewustzijn en u slaapt tot het einde van de ingreep. Deze narcose is echter wel een lichte variant waarbij u niet de nadelige gevolgen ondervindt van een diepe narcose.

Vragen omtrent uw keuze kunt u voor uw ingreep uitvoerig bespreken met uw behandelend arts en anesthesioloog.

Behandeling

Op de dag van de ingreep worden er foto’s gemaakt en alle te behandelen locaties goed opgemeten door uw behandelend arts. Dit alles om bij de controle afspraak een goed beeld te hebben van de locaties voor en na de behandeling.
De ingreep duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van de te behandelen locaties. Op de van te voren afgetekende plaatsen wordt de huid verdoofd, waarna de arts een klein sneetje (2-3mm) maakt. Er wordt vervolgens een verdovende vloeistof ingebracht die de vetcellen meer vloeibaar maakt. De vetcellen worden vervolgens afgezogen met een zeer dunne canule. Hierna worden de sneetjes gehecht met hechtdraad. U krijgt een speciale drukpanty aan en na een verblijf op de uitslaapkamer wordt u teruggebracht naar uw hypermoderne kamer voorzien van internet, TV, telefoon, privé douche en toilet gelegenheid. U blijft gemiddeld 5 uur in de kliniek, van moment van aanmelden bij de balie tot vertrek van patiëntenkamer.

Na de behandeling

Na de ingreep zorgen de ervaren verpleegkundigen dat het u aan niets ontbreekt. Na wat te hebben gegeten en gedronken en wanneer alle controles binnen de normaalwaarden zijn kunt u onder begeleiding naar huis. De verpleegkundigen informeren u over aandachtspunten voor de eerste dagen thuis en u krijgt alle medicatie (of een recept) die u nodig heeft direct mee. Om uw huid goed steun te geven is het belangrijk de panty te dragen volgens voorschrift. De hechtingen worden verwijderd na 8-10 dagen, u kunt dat in de kliniek laten doen zodat we direct kunnen kijken hoe het met u gaat, dit mag echter na vooraf overleg met uw huisarts ook bij uw huisarts plaatsvinden. Na de ingreep krijgt u last van blauwe plekken, spierpijn gevoel en zwelling, de mate waarin verschilt per individu. Gemiddeld heeft u 1-2 weken last van spierpijn en blauwe plekken. Het definitieve resultaat van de ingreep is pas na 5-6 maanden bereikt daar de zwelling in het behandelde gebied langzaam afneemt. Lymfedrainage, een speciale vochtafdrijvende massage techniek dat wordt verricht door gespecialiseerde fysiotherapeuten, kan het proces van afname van zwelling versnellen. De verpleegkundigen zullen u desgewenst informeren over de mogelijkheid van lymfedrainage na een liposuctie behandeling . Na 6 maanden na de ingreep zien we u graag terug voor controle bij uw behandelend arts, waarbij de behandelde locaties gemeten en gefotografeerd worden zodat het resultaat vergeleken wordt met de situatie van voor de ingreep.

Meest gestelde vragen

Vergoed de verzekering uw liposuctie behandeling?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen wanneer er sprake is van een medische indicatie en niet wanneer zo’n behandeling uit cosmetisch oogpunt geschiedt. Wij adviseren u alvorens op consult te komen dit te informeren bij uw verzekeringsmaatschappij.

Wat zijn lymfedrainage behandelingen en zijn deze noodzakelijk?

Lymfedrainage is een speciale vochtafdrijvende massagetechniek die door gespecialiseerde fysiotherapeuten wordt verricht, in de kliniek is er een gespecialiseerde fysiotherapeut aanwezig. Deze behandeling is niet bij iedere locatie noodzakelijk, bij de locaties maag /buik adviseren wij dit standaard. Uw behandelend arts zal u tijdens het consult informeren of dit bij u nodig is. Indien u aanvullend verzekerd bent zijn er geen kosten verbonden aan deze behandeling. U ontvangt dan een schriftelijke uitleg over lymfedrainage en na de liposuctie/liposculptuur een verwijsbrief die u kan inleveren bij de gespecialiseerde fysiotherapeut.

Zijn er littekens zichtbaar na een liposuctie behandeling?

Ja, echter deze zijn nauwelijks zichtbaar daar de sneetjes die gemaakt worden voor de canule zeer klein zijn ,zo’n 2-3 mm. Bovendien zal uw behandelend arts proberen deze zo onopvallend mogelijk te plaatsen bij voorkeur in de natuurlijke lijnen van het lichaam.

Wanneer kan ik mijn dagelijkse werkzaamheden hervatten?

De meeste patiënten kunnen binnen 1 week hun werkzaamheden hervatten. Uw behandelend arts kan u hierover tijdens het consult een individueel advies geven.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten na een liposuctie behandeling?

In principe kunt u ervan uitgaan dat drie tot zes maanden na de ingreep het uiteindelijke resultaat is bereikt. Echter, direct na de behandeling wanneer u nog in de kliniek bent, kunt u zien hoe het uiteindelijke resultaat ongeveer zal worden. Het lichaam heeft dan namelijk nog geen vocht gevormd op de behandelde locaties maar het vet is wel verwijderd. Kortom al kort na de ingreep zult u merken dat u figuur verbluffend is veranderd.


Ontvang gratis een brochure over Liposuctie van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.