Klinieken die Littekens aanbieden in Zuid-Holland:
 

Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Littekens


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Algemeen

Bij beschadiging van de huid van het menselijk lichaam als gevolg van een operatieve behandeling, een ongeval of een brandwond kan littekenvorming optreden. Littekens kunnen dik (hypertrofisch) worden, of zelfs buiten de begrenzing van het oorspronkelijke litteken gaan groeien en wild vlees geven (keloïd). Deze overmatige littekenvorming wordt vaker gezien bij mensen met een donkere huidskleur of een hele lichte, rossige huidskleur. Bepaalde lichaamsdelen, zoals de schouders en het borstbeen, geven een verhoogde kans op littekenvorming.

Andere factor die een litteken kan beïnvloeden, is de richting van het litteken ten opzichte van de huidspanningslijnen. In het gelaat kan men deze duidelijk bekijken bij aanspannen van de gelaatsspieren. Verder zal het duidelijk zijn dat een wond gemaakt door een scherp mes 'mooiere littekens' geeft dan b.v. een scheurwond. Een verhoogde spanning op de wond bij sluiten geeft vaak een breed litteken. Het blijkt dat jonge mensen en kinderen door de hogere huidspanning meer kans hebben op littekenvorming dan oudere mensen.

Bij een littekencorrectie tracht men de vorm van het litteken te verbeteren. Ook al wordt een littekencorrectie met de grootste zorg en volgens de regels der kunst uitgevoerd, het uiteindelijk resultaat kan niet worden gegarandeerd. Na de littekencorrectie zal men er rekening mee moeten houden dat de littekens langere tijd dik, rood, jeukend en zelfs pijnlijk kunnen zijn. Een vers litteken is pas na ongeveer 1 tot 1,5 jaar rustig. Sommige littekens worden op den duur breder dan men had verwacht.

Naast littekencorrectie bestaan er ook andere methoden om dikke littekens te behandelen, zoals injecties met corticosteroïden, druktherapie, siliconenfilm of bestraling. Bij deze laatste behandelingen kunnen de klachten van een dik litteken verminderen, maar een en ander heeft geen invloed op de breedte van het litteken.
Duidelijk zal zijn dat een littekencorrectie een litteken minder opvallend maakt, maar dat het litteken nooit zal verdwijnen.

Operatie

De meeste littekens kunnen goed onder plaatselijke verdoving geopereerd worden. Er wordt soms met oplosbare- en soms met niet-oplosbare hechtingen gehecht. Het litteken zal met speciale pleister worden bedekt. Deze pleisters dienen zo lang mogelijk te blijven zitten.

Resultaten

Indien u een lelijk litteken wilt laten opereren, moet u er rekening mee houden dat het weer langere tijd gaat duren voordat het nieuwe litteken tot rust komt. Meestal duurt dit 1 tot 1,5 jaar. Wij kunnen helaas geen garantie geven dat het nieuwe litteken mooier of minder opvallend wordt.

 


Ontvang gratis een brochure over Littekens van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.