Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Mini-Facelift


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verdoving: volledige verdoving (narcose)
Verzekering: Nee

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te 'liften'. Een facelift wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. De operatie heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Als u deze rimpels weg wilt hebben, moet u bij de plastisch chirurg een aparte behandeling ondergaan.

S-lift / mini facelift

Dit is een facelift, waarbij slechts het middelste gedeelte van het gelaat en in mindere mate ook de hals wordt gelift. Het is een minder uitgebreide operatie als de volledige facelift (full-facelift), zodat het ook onder plaatselijke verdoving kan worden verricht. De "S" van S-lift slaat op het S-vormige huideiland direct vóór het oor, dat wordt weggesneden. Het litteken bevindt zich dus direct voor het oor. Over het algemeen is deze operatie minder risicovol dan een volledige lift.

Voor de operatie

Kort voordat u wordt opgenomen voor een facelift, wordt uw algemene gezondheid onderzocht en een bloedonderzoek verricht. Wanneer u geneesmiddelen gebruikt moet u dat aan uw arts melden. Bepaalde medicijnen (zoals aspirine, APC en dergelijke) mag u tien dagen voor de operatie niet meer slikken. Daarnaast moet u minstens vier weken van tevoren stoppen met roken. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten waardoor wondstoornissen en zelfs wondversterf na de operatie kan optreden.

De operatie

Voor een volledige facelift krijgt u meestal volledige verdoving (narcose). Voor een minifacelift, S-lift of halslift kunt u onder plaatselijke verdoving geopereerd worden. In alle gevallen is het verstandig en bij narcose noodzakelijk, dat u een nachtje blijft. De operatie zelf duurt twee tot vier uur. De huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid worden over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een huidsnede onder de kin. Aan het eind van de operatie kunnen in de wond twee draintjes (dunne slangetjes) worden achtergelaten om wondvocht en bloed uit de wond naar buiten te voeren. De volgende dag worden deze drains verwijderd. De hechtingen zijn niet oplosbaar.

Na de operatie

Na afloop van een facelift wordt het gezicht ondersteund door een elastische muts. Dit dient als verband en moet 5-7 dagen blijven zitten. Eventuele drains verwijdert de arts de dag na de operatie. Na de operatie zijn uw gezicht en uw hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld twee weken, maar over het algemeen hebt u weinig last van pijn. Een tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd.

Risico's

Een facelift heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden. Soms kan een gezichtszenuw tijdelijk uitgeschakeld zijn en aanleiding geven tot tijdelijke verlammingsverschijnselen, bijvoorbeeld een hangend mondhoek of niet geheel kunnen sluiten van een ooglid. In ernstige gevallen kan er zelfs weefselversterf optreden van de huid. Gelukkig komen deze ernstige complicaties bijna nooit voor. Ook kan er na een facelift wat plekjes met vochtophoping of wat stuggere plekjes voor op het gezicht ontstaan. Deze gaan vanzelf weer weg, maar u kunt ze ook laten behandelen door een schoonheidsspecialiste of een huidtherapeut. Bij mensen met een donkere huid zijn de littekens van een facelift soms zichtbaar. Hiervoor is blijvend camouflage nodig.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs uw oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen, om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder uw kin voorkomen. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende facelift nodig.

Tot slot

Het doel van een facelift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook de fijne rimpels rond uw mond en oogleden zullen door deze operatie niet geheel verdwijnen. Hiervoor moeten er aanvullende behandelingen ondergaan worden. U kunt dit bespreken met de plastisch chirurg en vragen wat voor u de beste oplossing is. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijke verouderingsproces van uw huid niet door een facelift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan.


Ontvang gratis een brochure over Mini-Facelift van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.