Klinieken die Neuscorrectie aanbieden in Zuid-Holland:
 

Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Neuscorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Algemene informatie over neuscorrectie

Een neuscorrectie is een operatieve behandeling ter correctie van de uitwendige vorm van de neus en kan worden uitgevoerd om de neus te verkleinen, de vorm van de neuspunt te verbeteren, een bochel van de neusrug te verwijderen en/of een scheefstaande neus recht te zetten. Verder is het ook mogelijk om functionele klachten te verminderen zoals frequente neusverstopping, al dan niet met hoofdpijn. De vorm van de neus is een persoonlijk aspect en dient dan ook steeds per individu beoordeeld te worden tijdens een neuscorrectie.

De operatie van een neuscorrectie

Over het algemeen worden bij neuscorrectie geen uitwendige huidsneden gemaakt. De sneetjes liggen doorgaans in de inwendige neusdelen en zijn dus niet waarneembaar. In een enkel geval is een sneetje noodzakelijk in de onderrand van het neustussenschot of op de overgang van de neusvleugels naar de lippen. Bij een neuscorrectie kan het benig gedeelte (bot) en/of het kraakbenige gedeelte (neustip, neusvleugels) geopereerd worden. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie kan plaatselijke verdoving of algehele narcose worden toegediend. Meestal kunt u dezelfde dag naar huis. Soms is een overnachting wenselijk na een neuscorrectie.

Na de operatie

Na de operatie valt de pijn over het algemeen erg mee. In de meeste gevallen zullen de neusgaten gedurende een dag inwendig getamponeerd zijn met gazen, zodat de patiënt gedurende deze periode door de mond moet ademen. Er kan een forse zwelling na de operatie ontstaan ter plaatse van de gelaatshelft naast de neus, zoals bijvoorbeeld de oogleden. Deze zwelling duurt enkele dagen. Na de operatie zal meestal een pleister- of gipsverband zijn aangebracht over de neus met een uitbreiding op het voorhoofd. Na een week wordt dit verwijderd. De zwelling die na het verwijderen van dit verband op de neus bestaat kan gedurende enkele maanden aanwezig blijven.

Risico's van een neuscorrectie

Zoals bij elke operatie bestaat er een kans op bloeding, infectie, gestoorde wondgenezing, weefselversterf, gevoelloze huid of een niet geheel symmetrische vorm of ander tegenvallend resultaat.

Resultaat

Het resultaat van de neuscorrectie heeft een blijvend karakter. Zelfs in de handen van de meest geroutineerde plastisch chirurg kan het zijn dat voor de patiënt het resultaat tegenvalt. In een aantal gevallen kan een tweede operatie noodzakelijk zijn voor aanvullende correcties. De mate van welslagen van een neuscorrectie wordt niet alleen bepaald door de plastisch chirurg, maar ook door de kwaliteit van de weefsels van de neus. De operatie biedt verbetering en meestal geen perfectie. Vaak zal een neuscorrectie meer zelfvertrouwen geven en daardoor minder commentaar van de omgeving oproepen.

 


Ontvang gratis een brochure over Neuscorrectie van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.