Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Zuid-Holland:
 

Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Ooglidcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Algemeen

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep onder lokale verdoving en kan zowel aan de boven- als onderoogleden geschieden. Een ooglidcorrectie is een oplossing voor bijvoorbeeld wallen of rimpeltjes onder de oogleden, een te slappe huid van de bovenoogleden, etc.

Wallen

De meest voorkomende oorzaak van wallen onder de oogleden is een verdikking door overtollig vetweefsel. Dit geeft de ogen een vermoeide uitstraling. Soms ziet men dit al op jonge leeftijd voorkomen.

Huidoverschot

Als gevolg van het ouder worden en ook bij aanleg voor deze aandoening worden de oogleden slapper en dunner. De huid van de boven-oogleden gaat dan overhangen. U krijgt het gevoel dat men constant de wenkbrauwen moet optrekken om beter te kunnen zien. Daardoor zijn de ogen sneller vermoeid. Als er ook een teveel aan huid is bij de onder-oogleden, ontstaan er rimpeltjes onder de oogleden. Meestal is het mogelijk om dit operatief te verhelpen; dan wordt het teveel aan huid weggesneden. Het is ook mogelijk om de huid met een chemische peeling te behandelen. De arts zal u adviseren welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Wat houdt een operatieve ingreep in?

Bij de boven-oogleden wordt het teveel aan huid onder plaatselijke verdoving operatief verwijderd. Het litteken valt precies in de oogplooi en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar. De wondjes worden gehecht en de hechtingen worden na 5 à 7 dagen verwijderd. De pijn is in het algemeen gering en meestal zijn pijnstillers niet eens nodig. De onder-ooglidcorrectie wordt meestal tegelijkertijd met de boven-ooglidcorrectie gedaan. Hierbij kan het nodig zijn om zowel de huid, de onderliggende spier en het vetweefsel te corrigeren. De insnijding wordt dicht onder de wimperlijn gedaan, zodat ook deze littekens vrijwel onzichtbaar zijn. Het resultaat is over het algemeen spectaculair en heeft een duidelijk verjongend effect op de gezichtsuitdrukking.

Na de operatie

Oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw. De blauwe plekken kunnen enige tijd blijven. Wij adviseren altijd om de eerste periode een zonnebril te dragen. Zodra de hechtingen zijn verwijderd, kan er ook weer make-up gebruikt worden.

Risico's en complicaties

Bij een ooglidcorrectie is de kans op infectie klein. Het is mogelijk, dat u last heeft van 'droge' ogen, maar dit is van tijdelijke aard. In enkele gevallen komt het voor dat de ogen niet meer goed gesloten kunnen worden, maar dit herstelt zich meestal vrij snel. Mocht dit na een half jaar nog niet verdwenen zijn, dan kan dit gemakkelijk gecorrigeerd worden. Daarvoor is dan wel een nieuwe operatie noodzakelijk.

 


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.