Klinieken die Oorcorrectie aanbieden in Zuid-Holland:
 

Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch CentrumKorte wachtlijsten, optimale medische zorg & volop keuzevrijheid... Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum

Oorcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Algemeen

Flaporen, ook vaak zeiloren of afstaande oren genoemd, komen veel voor. Ze zijn het gevolg van een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Flaporen kunnen worden gecorrigeerd met behulp van plastische chirurgie. De operatie kan worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van ongeveer 5-6 jaar. Dit is meestal ook de leeftijd, waarop het kind op negatieve wijze geconfronteerd wordt met het afwijkende oor en er zich ook bewust van is. Vaak heeft het kind hiermee leren leven. Maar steeds vaker komt het voor, dat men zich op latere leeftijd pas laat opereren. 

De operatie

De operatie heet met een medische term otoplastiek (oto betekent oor en plastiek komt van plastische chirurgie) en duurt ongeveer 1 uur. Het rechtzetten van flaporen kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, maar gebeurt bij kinderen meestal onder algehele verdoving (narcose). Bij de operatie wordt een snee aan de achterkant van het oor gemaakt. Het kraakbenige skelet van het oor wordt op een speciale manier omgevouwen. Daarna wordt een stukje huid aan de achterzijde van het oor verwijderd en wordt de wond met oplosbare hechtingen gesloten.

Na de operatie

Na een oorcorrectie krijgt u een strak verband (een zogenaamde tulband) om uw hoofd heen. Meestal moet het verband een week blijven zitten. Het wassen van uw haar en dergelijke zult u dus een poosje moeten uitstellen. Als het verband verwijderd is, moet u nog ongeveer 4-6 weken 's nachts een haarband (tenniszweetband) dragen ter bescherming van uw oren. Ook overdag moet u voorzichtig zijn met uw oren. Het is verstandig contactsporten 4-6 weken te vermijden. Het komt vaak voor dat de oorschelpen nog 6-8 weken wat rood, gezwollen en gevoelig blijven. Geleidelijk aan zal dit verdwijnen.

Resultaten

De resultaten van oorcorrecties zijn over het algemeen goed. Kraakbeen is echter een weerbarstig soort weefsel dat soms de neiging heeft om terug te keren in zijn oorspronkelijke vorm. Dat de oren recht zullen blijven staan en geheel symmetrisch zullen blijven, kan daarom nooit voor 100% worden gegarandeerd. Een enkele keer is het noodzakelijk om nog een correctie uit te voeren, maar een symmetrisch resultaat is ook dan niet te garanderen.


 


Ontvang gratis een brochure over Oorcorrectie van Parkkliniek Rotterdam B.V. Park Medisch Centrum.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.