Refractiecentrum HaaglandenProfessionele ooglaserbehandeling of lensimplantatie Refractiecentrum Haaglanden

Excimer laser methoden - Lasik


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Kosten: 3000 - 3400,- euro
Verzekering: Nee

Deze techniek wordt wereldwijd het meest uitgevoerd. Keratomileusis betekent snijden in het hoornvlies. De ontwikkeling van deze techniek dateert uit 1949. Het snijden in het hoornvlies is rond 1983 overgenomen door de excimer laser. Hiermee ging de voorspelbaarheid van deze techniek met sprongen vooruit.

Er wordt met een mechanische microkeratoom (uiterst precies mesje) een hoorvliesflapje van doorgaans 0,16 of 0,18 mm gemaakt welke ‘scharniert’ aan een kant. Na het omklappen van dit hoornvliesflapje wordt met de excimer laser op het wondbed de correctie uitgevoerd.

Het hoornvliesflapje kan ook worden gemaakt met de Femtosecond laser. Theoretisch zou de veiligheid en voorspelbaarheid hiermee verbeteren. Er is vooralsnog geen voordeel aangetoond van de Femtosecond laser in geontroleerde vergelijkende studies met de mechanische microkeratoom.

Na het omklappen van het hoornvliesflapje wordt met de excimer laser het hoorvlies vlakker of boller gemaakt. Ook een cilinderafwijking kan worden gecorrigeerd. Hierna wordt het flapje teruggeplaatst en is het gezichtsvermogen zeer snel verbeterd. De eerste twee weken mag er niet in de ogen gewreven worden. Het flapje moet zich eerst goed vasthechten aan de onderlaag. Het herstel na deze behandeling is zeer snel en vrijwel altijd pijnloos. Na de behandeling kan tijdelijk een droog gevoel optreden. Dit kan worden verholpen met kunsttranen gedurende enkele weken. Deze behandeling kan volgens de richtlijn worden gedaan bij een bijziendheid tot –8 D, verziendheid tot +4 D en astigmatisme tot 6 D. In het RCH worden terughoudendere marges aangehouden: bijziendheid tot -6 a 7 D, verziendheid tot +3 D en astigmatisme tot 3,5 D. De oogartsen van het Refractiecentrum Haaglanden kijken zeer kritisch naar de indicatie voor een LASIK behandeling.

Het snelle pijnloze herstel na de behandeling is een voordeel van de LASIK methode. Het is wel een methode die techinisch veeleisender is. Er kunnen tijdens en na een LASIK behandeling meer complicaties optreden dan na een PRK of LASEK behandeling. Meestal zijn deze complicaties goed te behandelen. De kans op droge ogen na een LASIK behandeling is grofweg 20% in het eerste half jaar. Bij een goede indicatie stelling is het een veilige techniek. Vergelijkende studies naar de veiligheid en voorspelbaarheid van een laser behandeling laten geen verschil zien tussen de LASIK en LASEK/PRK behandeling.


Ontvang gratis een brochure over Excimer laser methoden - Lasik van Refractiecentrum Haaglanden.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.