Klinieken die Acne aanbieden in Zuid-Holland:
 

Rembrandt KliniekRembrandt Kliniek Rembrandt Kliniek

Acne


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Acne is één van de meest algemeen voorkomende aandoeningen bij de mens. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid en kent verschillende vormen. Acne is geen gevaarlijke aandoening, maar mensen die veel pukkels en mee-eters hebben, kunnen er in hun sociale leven veel last van hebben. Vooral tijdens de puberteit hebben veel jongeren last van acne. Maar ook op latere leeftijd zijn de pukkels en puistjes van de acne ontsierend.

Behandelingen tegen Acne

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van behandelingen om acne noemenswaardig te verminderen. De Rembrandt Kliniek heeft naast een deskundig dermatoloog een eigen huidspecialiste in huis waardoor u verzekerd bent van de beste aanpak!

Voorafgaand aan iedere behandeling vindt een intakegesprek plaats waarbij het type acne zal worden vastgesteld. Op basis daarvan kan het beste behandelplan worden voorgesteld. U krijgt daarnaast advies over de producten die u thuis kunt gebruiken ter vermindering van de acne. Op deze wijze zal het beste resultaat in een zo kort mogelijke periode worden behaald.

 

Acne littekens

Acne littekens zijn littekens op de huid die zijn ontstaan na acne en dan met name bij ernstige vormen van acne.

 

Er zijn verschillende soorten acne littekens. Zo zijn er littekens in de vorm van diepe en minder diepe putjes in de huid. Deze komen vooral op de wangen en slapen voor en kunnen als zeer storend ervaren worden. Er zijn ook littekens in de vorm van knobbels in en/of op de huid. Deze littekens kunnen vrij groot worden en komen vooral voor op de borst, rug en/of het achterhoofd.

Behandelingen tegen Acne littekens

Er zijn verschillende manieren om acne littekens goed te behandelen. De keuze van de behandeling is afhankelijk van het soort acne litteken en van uw huidtype. Voorbeelden van acnebehandelingen zijn lasertherapie of het wegschaven van de huid (dermabrasie) door een dermatoloog. Daarnaast kunnen littekens ook zeer goed worden behandeld met behulp van injectables waarbij de huid wordt geïnjecteerd met een opvulmiddel oftewel filler.

 

Heeft u acne littekens en wilt u deze laten behandelen? Bel dan zeker voor meer informatie over de mogelijkheden of voor het maken van een vrijblijvend consult met onze dermatoloog.

 

Acne behandelingen

De Acne behandeling richt zich tegen één van de meest voorkomende huidziekten, beter bekend als (jeugd) puistjes of mee-eters. Zo’n 85% van de jongeren tussen de 11 en 25 jaar heeft in enigerlei mate last van deze huidaandoening, maar ook op latere leeftijd komt acne nog bij veel mensen voor. Acne is een huidaandoening met puistvormige ontstekingen en comedonen (mee-eters) van zich verstopte en/of ontstoken talgklieren in de huid. Het komt daarom het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals het gelaat, de rug, de borst en de schouders.

Soorten acne

Op deze plaatsen kan de aandoening zich o.a. uiten in de vorm van:

  • acne vulgaris (jeugdpuistjes en/of witte en zwarte comedonen ofwel mee-eters)
  • acne keloidalis (puistjes/ontstekingen die verdikte littekens achterlaten)
  • acne conglobata (ernstige vorm, waarbij grote ontstekingen en littekens gevormd worden)
  • acne excoriee des jeunes files (acne die deels veroorzaakt of in stand gehouden wordt door het krabben aan de puistjes en/of korstjes)
  • acne mallorca (acne door zonnebrandcremes, warmte en zweten en UV-straling)
  • acne pustulosa (acne met voornamelijk grote puisten/ontstekingen).

Soorten behandelingen

Het accent van deze behandeling zal liggen op het grondig reinigen en gereinigd houden van de huid. Dat kan op verschillende manieren en is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de acne, de gevoeligheid van de huid, en medicijngebruik. Soms wordt de huid eerst behandeld met een peeling, waarna de verwijdering van de ontstekingen kan beginnen. Bij deze dieptereiniging wordt de acne op een steriele manier door middel van drukkende bewegingen vrijgemaakt van talg en pus. Tijdens de behandeling worden vaak bepaalde kalmerende en verzorgende producten voor de huid aanbevolen; soms is het beter de huid volledig tot rust te laten komen.

 

Een aanvulling op de acne behandeling is het toepassen van microdermabrasie. Dit is een methode waarbij de bovenste laag van de huid wordt verwijderd door middel van aluminium oxide kristallen. Hierdoor wordt al heel snel de huid gladder, verminderen de eventueel aanwezige acne rest-littekens en verbetert de doorbloeding van de huid waardoor de huid er in zijn geheel frisser en gezonder uit gaat zien. Doordat hierdoor de huid gladder wordt, krijgen de talgkliertjes ook minder kans weer te gaan verstoppen en ontsteken.

 

Ga Acne tegen!

Heb je last van een acne huid ?

Nu bij de Rembrandt Kliniek dé doeltreffende behandelingskuur!

 

Acne is een aandoening die veel voorkomt (acne op het gelaat of acne op de rug.) Ook als de acne niet meer actief is, blijft de huid last houden van de acne littekens, veroorzaakt door de acne.

 

Binnen de Rembrandt Kliniek zal de huidtherapeut samen met u een acne behandeling traject starten.

 

Dit traject van meerdere behandelingen zal altijd beginnen met een intakegesprek met de huidtherapeute van de Rembrandt Kliniek.

 

Tijdens het intake gesprek krijgt u alle nodige uitleg en kunt al uw vragen stellen. Indien u met de acne behandelingen wilt starten, voldoet u of het totaalbedrag in één keer. De totaalprijs is 600 euro. U krijgt dan ook direct het door de huidtherapeute samengestelde pakket thuisproducten mee twv. €143,90 . Dit zijn producten tegen acne (littekens).

Vervolgens zullen er samen met u meerdere acne behandelingen worden ingeboekt, 8 behandelingen verdeeld over ongeveer 4 maanden. Doordat u thuis de juiste producten gebruikt in combinatie met de intensieve kuurbehandelingen, zullen wij samen de acne bestrijden.

 

De factuur kunt u opsturen naar uw zorgverzekeraar. Vanuit het aanvullende pakket is vaak een vergoeding.

 

Uitleg van thuisproducten en start van de acne kuur. Om de kuur van acnebehandelingen nog effectiever te laten zijn, begint u twee weken voor de eerste behandeling met de thuis-kit. Hierin vind u een face wash / een dag crème met uv bescherming / een actieve nachtcrème (middel tegen acne).


Ontvang gratis een brochure over Acne van Rembrandt Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.