Rembrandt KliniekRembrandt Kliniek Rembrandt Kliniek

Botox (migraine)


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. De oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn is onbekend, maar er zijn aanwijzingen dat er onder andere sprake is van een verhoogde spanning in bepaalde spieren. Onder andere in het LUMC in Leiden wordt uitgebreid onderzoek naar hoofdpijn en migraine gedaan.

Migraine, spanningshoofdpijn en Botox

Botox is een middel waarvan de laatste jaren een positief effect is aangetoond bij allerlei aandoeningen waar sprake is van een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de migraine-( en andere hoofdpijn-) patiënten baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze patiënten ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Behandeling van migraine en spanningshoofdpijn in Leiden en Amstelveen

Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen. Soms kan op geleide van pijn ook de achterzijde van het hoofd behandeld worden. In de praktijk komt het er op neer dat de patiënt een dagboek bijhoudt om te “scoren” wat het effect van de Botox op de hoofdpijnklachten in diens specifieke situatie inhoudt. Door middel van een aantal prikjes in een bepaald gebied worden de desbetreffende spieren minder sterk gemaakt. De injecties worden door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren. Eventueel kan de huid verdoofd worden met behulp van een verdovende creme (Emla-creme).

Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (vier tot zes maanden). Mogelijke bijwerkingen van behandeling met Botox hangt samen met de prik zelf (mogelijk een kleine blauwe plek) en het effect van de behandeling; soms is er sprake van enige spierzwakte in de ingespoten spieren. Ook dit effect is altijd tijdelijk.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid Botox of Azzalure die nodig is voor een optimaal effect. In het algemeen zal de arts starten met een dosis, vergelijkbaar met de dosis die in de cosmetische toepassing voor één zone gebruikt wordt.


Ontvang gratis een brochure over Botox (migraine) van Rembrandt Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.