Klinieken die Naevi / Moedervlek aanbieden in Zuid-Holland:
 

Rembrandt KliniekRembrandt Kliniek Rembrandt Kliniek

Naevi / Moedervlek


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Moedervlekken zijn gekleurde vlekjes en/of oneffenheden (pigmentvlekjes) op de huid. Er is sprake van een moedervlek als zich in de huid een concentratie van cellen die pigment kunnen vormen voordoet.

 

Soms wordt een moedervlek als storend ervaren en bestaat de wens de moedervlek te laten verwijderen om cosmetische redenen of bijvoorbeeld omdat de moedervlek irriteert bij het dragen van kleding. Een goedaardige moedervlek kan overigens rustig blijven zitten en hoeft niet verwijderd te worden.

Moedervlekken en kanker

Bij een moedervlek bestaat echter de kans dat deze ontaart in een melanoom. Een melanoom is een (agressieve) vorm van kanker die ontstaat uit de pigmentcellen (melanocyten). Er is sprake van een melanoom als een groep pigmentcellen is veranderd in kankercellen. De kwaadaardige cellen (huidkanker) groeien na verloop van tijd uit in het omgevende weefsel. Doordat de melanoomcellen zich kunnen verplaatsen, kunnen uitzaaiingen ontstaan naar lymfeklieren en andere organen. Wanneer de dermatoloog vermoedt dat een moedervlek onrustig is en wellicht uit kan groeien tot een melanoom, wordt de moedervlek verwijderd en nader onderzocht.

Indien u moedervlekken heeft, is het belangrijk deze zelf ook goed in de gaten te houden. Zodra een moedervlek van vorm of kleur verandert, groter wordt, jeukt, irriteert, pijn doet of bloedt, neem dan contact op met uw huisarts en/of een dermatoloog.

Wanneer u graag één of meerdere moedervlekken of vlekjes op uw huid wilt laten onderzoeken of laten verwijderen, belt u dan gerust voor meer informatie over de mogelijkheden of het maken van een afspraak met onze dermatoloog.


Ontvang gratis een brochure over Naevi / Moedervlek van Rembrandt Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.