Klinieken die Ooglidcorrectie aanbieden in Noord-Holland:
 

Rembrandt KliniekRembrandt Kliniek Rembrandt Kliniek

Ooglidcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Hoe ontstaan wallen

Rond het dertigste levensjaar begint de huid onder de ogen zijn stevigheid en elasticiteit te verliezen met als gevolg het verschijnen van de eerste rimpeltjes rond de ogen en het ontstaan van wallen of donkere kringen. Voor een leek is het moeilijk om te beoordelen wat de oorzaak is van wat in de volksmond ‘wallen’ worden genoemd. Het onderhuids bindweefsel verandert en wordt minder stevig in de loop van de jaren waardoor vetkussentjes die rond de oogbol liggen de neiging hebben naar voren te komen. Onder die vetkussentjes is een gebied zichtbaar waar het onderhuids vet juist verdwijnt. Ook kan de huid daar dunner en transparanter worden waardoor er een donkere schaduw ontstaat. Deze drie veranderingen, samen met het ruimer worden van de huid rond de ogen versterken het beeld van de ‘vermoeide blik’.

Donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen of diepe traangootjes (‘tear troughs’) geven het gezicht een vermoeide uitstraling. Vaak wordt gedacht dat levensgewoonten een rol spelen bij de ontwikkeling van wallen, maar dit is niet altijd het geval. Wallen zijn immers vaak ook erfelijk bepaald. Wat is er te doen tegen wallen?

Wallen onder de ogen verwijderen; onderooglidcorrectie

Soms is de oorzaak van de zichtbare wal niet of in mindere mate een gebrek aan onderhuids volume. De verplaatste vetkussentjes van de oogkas of het overschot aan huid is dan meer opvallend. In die gevallen levert een operatie een fraai resultaat op. Deze operatie heet een onderooglidcorrectie. Zoals bij de bovenooglidcorrectie kan ook bij de onderooglidcorrectie een reepje overtollige huid weggenomen worden. De plastisch chirurg zal indien nodig tijdens de operatie ook aanpassingen doen aan de onderhuidse vetkussentjes.

Plastisch chirurg of cosmetisch arts?

Binnen de Rembrandt Kliniek werken de specialisten nauw samen. Afhankelijk van de oorzaak van uw probleem zal altijd naar de beste behandeling door de meest aangewezen specialist worden gestreefd.


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Rembrandt Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.