Klinieken die Pigmentvlekken aanbieden in Zuid-Holland:
 

Rembrandt KliniekRembrandt Kliniek Rembrandt Kliniek

Pigmentvlekken


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Pigment is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV-straling die in zonlicht zit. Als je lang in de zon zit, maakt de huid onder andere meer pigment aan zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het “gezonde” kleurtje dat je ervan krijgt.

Te veel in de zon is echter nooit gezond: een overdosis aan UV-straling verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. Bovendien kunnen de cellen die pigment maken ‘in de war raken’ waardoor je ophopingen van pigment krijgt: donkere vlekken op je huid oftewel pigmentvlekken.

Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekken

Een vorm van pigmentvlekken zijn zogenaamde “ouderdomsvlekken”. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben wel één of meer van die bruinige vlekjes op de huid. Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op plekken waarmee je veel in de zon komt, zoals je handruggen en je gezicht.

 

Ouderdomsvlekken zijn bijna altijd godaardig en behandeling gebeurt vooral omdat men het niet mooi vindt. Soms wordt een ouderdomsvlek kwaadaardig (huidkanker), in dat geval is behandeling noodzakelijk. De vlek is dan niet meer egaal van kleur, maar grillig gepigmenteerd. Ga naar de huisarts of een dermatoloog als een vlekje verandert van grootte of kleur of wanneer het klachten geeft.

Pigmentvlekken tijdens de zwangerschap

Een andere vorm van overmatige pigmentvorming is het zwangerschapsmasker. Wanneer je een zwangerschapsmasker hebt krijg je donkere vlekken in je gezicht en soms in je nek. Bij donkere vrouwen zijn ze vaak juist wat lichter van kleur dan de omliggende huid. De vlekken komen vooral voor tijdens de zwangerschap, vandaar de benaming. Ze worden veroorzaakt door zwangerschapshormonen. De vlekken zijn onschuldig en verdwijnen meestal weer geleidelijk na de bevalling.

Indien u meer informatie zou willen ontvangen over pigmentvlekken of deze door onze dermatoloog zou willen laten onderzoeken en behandelen, neemt u dan zeker contact met ons op.


Ontvang gratis een brochure over Pigmentvlekken van Rembrandt Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.