Klinieken die Facelift/MACS-Lift aanbieden in Antwerpen:
 

Singelberg ClinicSingelberg Clinic Singelberg Clinic

Facelift/MACS-Lift


Face- en Neklift
Face- en Neklift
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Onder invloed van de zwaartekracht, de zon, roken, stress en leeftijd kan ons gezicht haar jonge, stralende vorm en elasticiteit verliezen. Dit leidt tot diepe groeven en rimpels rond de ogen, mond en neklijn. De huid verslapt, de kaaklijn verliest haar rechte contour en de naso-labiale plooi wordt dieper.

Een facelift kan dit verouderingsproces niet tegenhouden, maar kan de klok wel een tijdje terugdraaien. Een facelift wordt dikwijls met argwaan bekeken door het grote publiek, maar wanneer deze correct wordt uitgevoerd, is dit een veilige ingreep zonder veel complicaties; de overgrote meerderheid van patiënten zijn normale mensen en geen filmsterren. Zij willen er gewoon weer jonger uitzien.

Op een eerste consultatie kunt u ook andere mogelijke liftings (de minilift of macs-lift) bespreken met uw plastisch chirurg.

Procedure

Een facelift procedure dient om de verschillende structuren van het aangezicht welke door de zwaartekracht zijn uitgezakt terug op hun plaats te brengen en het huidoverschot weg te nemen. Hiervoor kunnen de structuren langs twee wegen benaderd worden:

  • onder de huid en boven de onderliggende dunne spierlaag (ook wel SMAS genoemd)
  • of onder deze SMAS.

Bij vele technieken (ook bij de MACS facelift), en dikwijls als er ook een halslift wordt uitgevoerd, wordt er ook een liposculptuur van de hals uitgevoerd.

Een onderhuidse facelift houdt geen risico's in voor zenuwletsels gezien deze onder de spierlaag liggen (SMAS). De bloedsvoorziening van de huid is duidelijk verminderd omdat men de huid op zichzelf losmaakt. Deze methode is dan ook uitgesloten voor rokers gezien de kans op wond en huidproblemen te groot is. De SMAS wordt opgehangen via hechtingen met oplosbare draad. Een SMAS facelift heeft een verminderd risco op wondproblemen, gezien de huid verbonden blijft met de onderliggende spierlaag. De bloedvoorziening van de huid blijft veel beter bewaard.

Sommigen beweren dat deze facelift een langduriger effect hebben. Een nadeel is, dat men dichter bij de zenuwen van de gelaatsspieren komt en de kans op een tijdelijke of zelden een blijvende verlamming van een deel van de gelaatsspieren mogelijk is. Het is dan ook belangrijk dat een ervaren plastisch chirurg zeer voorzichtig de SMAS losmaakt zonder de zenuwen te beschadigen.


Ontvang gratis een brochure over Facelift/MACS-Lift van Singelberg Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.