Van Canneyt ClinicA concept of excellence Van Canneyt Clinic

(mini) Buikwandcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Als gevolg van een uitgesproken gewichtsverlies, alsook na één of meerdere zwangerschappen, kan de buikwand een onesthetisch aspect aannemen. Meestal is de elasticiteit van de huid fel verminderd, zodat een liposculptuur voor dit probleem geen oplossing biedt. Vaak vertoont de huid ook uitrekkingsverschijnselen onder de vorm van striemen. De buikspieren zijn bovendien meestal verslapt, en vertonen een diastase thv de middenlijn, zodat ze een groot deel van hun trekkracht verliezen..

Behandeling:
De ingreep gebeurt meestal onder algehele narcose en vereist een opname in het ziekenhuis van 2 à 3 dagen. Indien er alleen een klein huidoverschot bestaat, kan de ingreep onder sedatie (roesje) gebeuren onder vorm van een korte opname van een 2-tal uur.

Bij een buikwandcorrectie worden de overtollige huid en het overtollig vetweefsel verwijderd. De buikspieren worden thv de middenlijn verstevigd en de navel wordt terug op zijn oorspronkelijke plaats bevestigd. Na het plaatsen van een bloedzuiverende drain, worden de wonden gesloten met huidlijm. Deze verdwijnt spontaan na verloop van een 10-tal dagen. Onmiddellijk na de operatie wordt een aangepaste compressieve body aangebracht.

Nabehandeling:
Gedurende 24u na de ingreep dient u een halfzittende houding aan te nemen. Nadien worden de drain en het infuus verwijderd. Dan kunt u meteen rondwandelen en een douche nemen. De body dient u gedurende 4 weken dag en nacht aan te houden, en doet deze enkel uit om u en/of de body te wassen. De lijm verdwijnt vanzelf na verloop van 10 dagen. Nadien mag u dan ook terug baden.
Tijdens de eerste maand na de operatie mag u geen sport uitoefenen, en geen gewicht te heffen boven de 10kg. Nadien mag u terug starten met buikspieroefeningen indien u dit wenst.

Het litteken dat u na een buikwandcorrectie overhoudt, bevindt zich net boven de schaamstreek. U dient het gedurende de eerste maand na de operatie goed te hydratheren en zolang het dient u het litteken tegen het zonlicht te beschermen.


Ontvang gratis een brochure over (mini) Buikwandcorrectie van Van Canneyt Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.