Van Canneyt ClinicA concept of excellence Van Canneyt Clinic

Liposuctie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Liposuctie is een behandeling in de esthetische chirurgie, waarbij ter hoogte van gelocaliseerde zones het overtollig vet wordt verwijderd. De meest voorkomende localisaties bij liposuctie zijn de buikwand, de heupen, de flanken, de binnenzijde van de dijen, de knieën en de hals. Een liposuctie is ook bekend onder de Engelstalige term liposuction. Plastisch chirurg Van Canneyt vertelt u graag meer tijdens een consultatie

Behandeling Liposuctie:

Een liposculptuur of liposuctie wordt uitgevoerd onder algemene verdoving of onder sedatie (roesje). Onder zuiver plaatselijke verdoving is de ingreep te pijnlijk. Vooreerst wordt in de omgeving van de te behandelen zone, op een onopvallende plaats, lokale verdoving gegeven, en een heel kleine insnede van 2 à 3mm gemaakt. Hierlangs wordt een zoutoplossing geïnjecteerd waarbij een verdovingsvloeistof, alsook een vloeistof die het bloeden tegengaat, is vermengd. Zodoende kan het verwijderen van het vet pijnloos en bloedloos plaatsvinden. Vervolgens worden de overtollige vetcellen met heel fijne canulen geaspireerd, welke op een aspiratiepomp zijn aangesloten. De volumes worden aan beide zijden vergeleken, zodat een perfect symmetrisch resultaat na de liposuctie wordt bekomen. De wondjes worden gesloten met een speciale huidlijm, waarmede u onmiddellijk na de ingreep kan douchen. Deze lijm verdwijnt spontaan na verloop van een 10-tal dagen. Er hoeven dus geen hechtingen te worden verwijderd.

Nabehandeling Liposuctie:

Op het einde van de liposuctie ingreep wordt u een spannende lipopanty aangebracht, welke u gedurende 4 weken dag en nacht dient te dragen. U verwijdert deze panty alleen om uzelf en om de panty te wassen.

Als de ingreep onder volledige verdoving gebeurt vergt dit een ééndagsopname, wanneer het onder schemerverdoving gebeurt, kan u een half uur na de behandeling reeds het centrum verlaten. De pijn na een Liposuctie valt best mee. De eerste 3 dagen zijn de behandelde zones gevoelig en kunnen blauwe vlekken vertonen. Deze verdwijnen spontaan na verloop van een 8-tal dagen. Indien nodig wordt hiervoor een speciale crème voorgeschreven. Liposuctie is tegenwoordig een behandeling in de plastische heelkunde die zeer frekwent wordt uitgevoerd, en die met de actuele technieken zeer goede resultaten geeft.


Ontvang gratis een brochure over Liposuctie van Van Canneyt Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.