Van Canneyt ClinicA concept of excellence Van Canneyt Clinic

Littekens


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij beschadiging van de huid van het menselijk lichaam als gevolg van een operatieve behandeling,een ongeval of een brandwonde kan littekenvorming optreden.
Littekens kunnen dik(hypertrofie) worden of zelfs buiten de begrenzing van het oorspronkelijke litteken gaan groeien en wild vlees geven. (keloid)
Een andere factor die een litteken kan beinvloeden, is de richting van het litteken ten opzichte van de huidspanningslijnen.

Leeftijd speelt ook een rol bij littekenvorming, bij jonge mensen en kinderen is er meer huidspanning dan bij ouderen, zodat de kans op het breed worden van een litteken bij jongere mensen en kinderen groter is.

Brandwonden laten soms forse littekens achter, die kunnen gaan samentrekken en zo de beweegelijkheid van een gewricht beperken. (contractuur)

Bij een littekencorrectie tracht men de vorm van het litteken te verbeteren. Ook al wordt een littekencorrectie met de grootste zorg uitgevoerd, het uiteindelijk resultaat kan niet worden gegarandeerd. Na de littekencorrectie zal men er rekening mee moeten houden dat de littekens langere tijd dik, rood, jeukend en zelfs pijnlijk kunnen zijn. Littekens maken dan ook een hele ontwikkeling door.

Wanneer u vragen heeft over een litteken kunt u hiervoor een afspraak maken. De plastisch chirurg zal het litteken onderzoeken, zal vragen naar uw medische voorgeschiedenis en wat de verwachtingen zijn van een littekencorrectie. Soms kan het verstandig zijn geen correctie uit te voeren omdat weinig tot geen verbetering is te verwachten. Zo kan soms bij een slechte doorbloeding van de huid door vaatziekte het niet erg verstandig zijn opnieuw een wonde te maken.

Wanneer besloten wordt tot een littekencorrectie, zal de dokter uitleggen welke behandeling of operatie het beste is om een mooi eindresultaat te krijgen.


Ontvang gratis een brochure over Littekens van Van Canneyt Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.