Van Canneyt ClinicA concept of excellence Van Canneyt Clinic

Mini-Facelift


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een facelift voor een jonge uitstraling

Door de jaren heen verliest de huid zijn elasticiteit, en gaan bepaalde structuren in het gelaat gaan afzakken, zodat hier en daar plooien ontstaan welke de frisheid en uitstraling van uw gelaat verminderen. Deze rimpels verwijderen kan u laten doen door deze structuren terug te gaan opnaaien met een facelift of halslift, bekomt u dezelfde uitstraling als 10 jaar voordien. Elke facelift bij onze plastische chirurgie Gent gebeurt tegenwoordig onder sedatie (roesje) en vergt een verblijf van 3 à 4 uur.

Facelift: MINILIFT ( MACS lift, S-lift, .)

Vooreerst wordt de ganse procedure nogmaals uitvoerig besproken bij de plastistich chirurg. In staande houding wordt u gefotografeerd en worden een aantal referentiepunten alsook de huidincisielijnen met een stift aangebracht. In de operatiezaal wordt een infuus aangebracht en wordt een slaapmiddel en krachtige pijnstillers toegediend. U valt langzaam in een diepe slaap, doch u ademt spontaan tijdens de hele operatie. Er komt geen intubatie aan te pas.

De insnedeplaatsen (voor en achter het oor) worden geïnfiltreerd met een anestheticum en een produkt dat een bloeding voorkomt. Vervolgens worden de huid en onderhuid ondermijnd en worden de afgezakte strukturen (spier- en vetweefsel) gelift en op hun anatomische plaats gefixeerd met resorbeerbare hechtingen. De huid wordt dan lichtjes aangespannen en de overtollige huid wordt verwijderd.

Er worden geen drainages geplaatst. De wonde wordt voor het oor met resorbeerbare draad gehecht en nadien gelijmd met een medische huidlijm (Dermabond). De wonde achter het oor wordt gehecht met een niet resorbeerbare draad en moet nadien verwijderd worden.Het hoofd wordt dan circulair overwonden met een dik gewatteerd verband voor 24u.

Nabehandeling van de facelift en halslift

Daags na de ingreep verwijderdt u het verband en neemt u een douche. U wast de haren met een normale shampoo waarna u ze goed droogt (vooral achter de oren!!) U kreeg bij onslag een “presslift” verband mee. Dit ‘postlifting masker’ draagt u gedurende 1 week dag en nacht en 1 week alleen nog ’s nachts. In het begin (3 à 7 dagen) is het gelaat gezwollen.

Deze zwelling neemt progressief af. Verdere ijsapplicaties versnellen de ontzwelling. Gedurende de eerste maanden zal ook het gevoel thv de wangen verminderd zijn. Dit recupereert naderhand spontaan. Eventueel kunnen een aantal lymfedrainages bij de kinésitherapeut aangewezen zijn om de ontzwelling te versnellen. Ook de blauwverkleuring thv de wangen en de hals is na de operatie mogelijk.


Ontvang gratis een brochure over Mini-Facelift van Van Canneyt Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.