Klinieken die Oorcorrectie aanbieden in Oost-Vlaanderen:
 

Van Canneyt ClinicA concept of excellence Van Canneyt Clinic

Oorcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Waarom een oorcorrectie?

Afstaande oren, ook wel eens flaporen genoemd, komen veel voor. Ze zijn het gevolg van een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. De optimale leeftijd voor een oorcorrectie is 5 à 6 jaar, teneinde plagerijen op school te voorkomen. Uiteraard is deze behandeling ook op volwassen leeftijd mogelijk door middel van cosmetische chirurgie. Bij kinderen gebeurt deze ingreep onder algemene narcose, bij volwassenen onder sedatie (roesje).

Onder algemene narcose is een opname in het ziekenhuis van 1 dag vereist, onder sedatie verblijft u slechts anderhalf uur in het centrum.

Behandeling oorcorrectie

Vooreerst worden de huidincisielijnen voor de oorcorrectie met een stift afgetekend door de plastisch chirurg. Vervolgens worden de voor- en achterzijde van het oor plaatselijk verdoofd met een oplossing welke ook adrenaline bevat, teneinde het bloedverlies tot een minimum te beperken. Achteraan op het oor wordt een ellipsvormig huidfragment verwijderd. Het kraakbeen wordt ingesneden, en de huid aan de voorzijde van het oor gedecolleerd. Vervolgens worden op de voorzijde van het kraakbeen krasjes aangebracht, waardoor het spontaan naar achter omkrult. Na een zorgvuldige bloedstelping wordt de wonde gesloten met een doorlopende zelfverteerbare hechting. Na de oorcorrectie volgt de nabehandeling

Nabehandeling oorcorrectie

Na de ingreep wordt onmiddellijk een circulair hoofdverband aangebracht. Dit blijft gedurende een week terplaatse. Na die week wordt het verband verwijderd, en kunt u onmiddellijk douchen. Na het douchen dient u de achterzijde van de oren goed droog te maken en eventueel te föhnen met de haardroger. De hechtingen verdwijnen spontaan na verloop van een tweetal weken. Nadat het verband is verwijderd dient u nog gedurende een viertal weken voorzichtig te zijn met sporten. Tijdens die periode draagt u ’s nachts best een tulband om de oren te beschermen.


Ontvang gratis een brochure over Oorcorrectie van Van Canneyt Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.