Klinieken die Borstvergroting aanbieden in Noord-Holland:
 

Van Linschoten SpecialistenWerner Beekman.nl Van Linschoten Specialisten

Borstvergroting


Boven: voor<br>Onder: na
Boven: voor
Onder: na
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Doel

Het doel is het vergroten van de borsten door middel van een prothese. Bij een te slappe huid zal tevens een borstversteviging (borstlift, mastopexie) moeten worden uitgevoerd.

Verdoving

De operatie vindt onder narcose plaats en duurt ruim een uur.

De operatie

Meestal wordt via een snede in de plooi onder de borst een holte gecreëerd onder de borstklier of onder de borstspier, afhankelijk van uw wensen en afhankelijk van bepaalde lichaamsfactoren zoals dikte van de huid en borstklier, spierontwikkeling etc. In de holte wordt vervolgens het implantaat geplaatst.

 

Na de operatie

Na de operatie wordt een drukkend verband aangelegd. Meestal verblijft men één nacht in het ziekenhuis. Na enkele dagen wordt het dragen van een goed steunende beha, bijvoorbeeld een sportbeha, aangeraden, die de eerste weken dag en nacht gedragen moet worden. Sporten wordt de eerste zes weken afgeraden.

Resultaten

De resultaten na een borstvergroting zijn bijna altijd goed. Het bereiken van symmetrie zal in sterke mate afhangen van de situatie vóór de operatie.

Prothesen

De meeste vrouwen kiezen voor een siliconen borstimplantaat, aangezien deze het meest natuurlijk aanvoelt en, in onze ogen, de mooiste borstvorm geeft. Siliconen implantaten bestaan sedert 1963 en zijn sindsdien steeds verbeterd tot een thans goed product. Ondanks de vele berichten in de media over siliconen is nog nooit wetenschappelijk aangetoond dat siliconen ziekten zouden kunnen veroorzaken. Zoals bij elk vreemd materiaal in het menselijk lichaam zal ook bij elk type borstprothese een natuurlijke reactie van het lichaam optreden. Deze reactie trad met name op bij de in het verleden gebruikte prothesen. Deze reactie kan leiden tot een kapsel, dat bij het merendeel van de vrouwen niet tot klachten leidt. Echter, bij een klein percentage treedt in de loop van de jaren kapselschrompeling (kapselcontractie) op, dat tot vormverandering en pijnklachten kan leiden. Een nieuwe operatie is dan nodig, waarbij het kapsel wordt gekliefd of verwijderd. De nieuwe generatie siliconenimplantaten vertoont slechts in geringe mate dit verschijnsel, waarschijnlijk als gevolg van de geruwde buitenzijde van het implantaat.

Dr. Werner Beekman staat in zijn proefschrift uitgebreid stil bij de geschiedenis van de borstprothese, die al begon in 1895. Vooral besteedt hij aandacht aan de toepassing van siliconenmateriaal, dat in 1962 voor het eerst op de markt kwam. Hij beschrijft de voordelen hiervan, zoals verbeterde cosmetiek en minder complicaties als kapselvorming. Hierbij concludeert hij dat de elastische eigenschappen van siliconengel, met een siliconenelastomeer als omhulsel, tot nu toe onnavolgbaar zijn.

Breast Expert Centre

Verschillende borstprothesen worden sinds 1960 gebruikt om esthetisch betere en mooie resultaten te creëren. Op basis van waarheden en onwaarheden krijgen patienten vaak een onduidelijk of niet geschikt advies.

In 1997 is Dr. W. H. Beekman gepromoveerd op het onderwerp siliconen borstprothesen waarin feiten en fabels betreffende borstprothesen duidelijk in beeld zijn gebracht. Op nationaal en internationaal niveau worden voordrachten gehouden en is dr. W. Beekman 'Key Opinion Leader' voor de firma Allergan. Op basis van zijn uitgebreide ervaring met de esthetiek van de borst, is in 2009 een start gemaakt met het Breast Expert Centre.

In ons centrum kunt u een op maat gesneden advies verwachten. Het is tevens mogelijk om een echografie of MRI te laten maken om een bestaande borstvergroting nauwkeurig in beeld te brengen. Dit wordt beoordeeld door Dr. J. Lauw, radioloog en expert op het gebied van afbeeldingstechnieken van de borstimplantaten.


Ontvang gratis een brochure over Borstvergroting van Van Linschoten Specialisten.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.