Klinieken die Oorcorrectie aanbieden in Noord-Holland:
 

Van Linschoten SpecialistenWerner Beekman.nl Van Linschoten Specialisten

Oorcorrectie


Boven: voor <br /> Onder: na
Boven: voor
Onder: na
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Het hebben van afstaande oorschelpen (flaporen) is erfelijk bepaald en komt dan ook in bepaalde families voor. De afwijkende stand van het oor wordt veroorzaakt door een vormafwijking van het oorschelp-kraakbeen. De afwijking komt bij jongens en meisjes even vaak voor en kan soms éénzijdig zijn. Met name voor schoolgaande kinderen kunnen afstaande oorschelpen aanleiding zijn tot plagerijen en daardoor tot problemen in hun functioneren.

Doel

Het doel van de ingreep is het normaliseren van de stand van de oren, zodanig dat deze weer past bij de verhoudingen van de rest van het aangezicht.

Voorbereiding

De ingreep kan bij kinderen vanaf 4 à 5 jarige leeftijd worden uitgevoerd. De groei van de oorschelp is dan nagenoeg voltooid. Het beste moment van operatie is net vóór het begin van het lager onderwijs. Dit om onnodige plagerijen te voorkomen.

Opname

De ingreep vindt plaats in dagverpleging. Dat wil zeggen dat u 's ochtends vlak voor de operatie uw kind nuchter (niet eten, niet drinken en niet snoepen vanaf 00.00 uur) komt brengen en u uw kind (onverhoopte complicaties daargelaten) aan het eind van de operatiedag weer mee naar huis kunt nemen. Op de dag van de operatie krijgt uw kind op de verpleegafdeling soms een zogenoemde prémedicatie (een medicijn om rustig te worden). In verband met hygiëne en steriliteit krijgt uw kind een operatiejasje, -muts en - sokken aan.

Verdoving

De ingreep vindt plaats onder algehele verdoving (narcose) en één van de ouders/verzorgers mag bij de inleiding hiervan aanwezig blijven (zie ook de brochure 'Patinteninformatie over anesthesie').

De operatie

Via een huidsnede van ongeveer 3 centimeter aan de achterkant van de oorschelp worden de vormafwijkingen van het kraakbeen onderhuids veranderd. Kleine delen van het kraakbeen kunnen worden verwijderd en de stand van de oorschelp kan daarna worden genormaliseerd. De operatie duurt ongeveer één uur.

Na de operatie

De operatie veroorzaakt nauwelijks pijn. Pijnstilling is daarom zelden nodig.

Naar huis

Het verband wordt na ongeveer 2 dagen op de polikliniek verwijderd. De hechtingen zijn van zelfoplossend materiaal. Ze hoeven daarom niet verwijderd te worden en verdwijnen vanzelf. Gedurende een periode van ongeveer 3 weken na het verwijderen van het verband is het verstandig om in ieder geval 's nachts ter bescherming een haarband over de oren te dragen. Het litteken aan de achterzijde van de oorschelp geneest mooi en onopvallend. Wij adviseren u om uw kind tenminste 2 weken niet mee te laten doen aan contactsporten waarbij bijvoorbeeld een bal het oor kan raken. Verantwoorde hervatting van school kan over het algemeen na een week plaatsvinden.

 


Ontvang gratis een brochure over Oorcorrectie van Van Linschoten Specialisten.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.