Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-ZuidVoor een stralende lach! Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Amsterdam-Zuid

Beschrijving kliniek


Kerngegevens
Telefoon nummer: 020-6623914
Fax nummer: 020-3792452
E-mail adres: michels@kctamsterdamzuid.nl
Regio: Noord-Holland
Website: www.kctamsterdamzuid.nl
Directieleden
A.J. Michels (Tandarts-Implantoloog)
Lidmaatschappen en samenwerking
Lidmaatschap 1: NMT
Lidmaatschap 2: NVOI/NVVE
Samenwerking: Endodontologe, Tandprothetici, Orthodontist, Mondhygienisten, Kaakchirurg, Mondzorg de Bilt, Tandtechnische Laboratoria
NMT, NVOI, NVVE, KRT


Een frisse lach straalt verzorging en jeugdigheid uit. Het is dan ook steeds belangrijker dat tanden en kiezen niet alleen op een duurzame manier gerestaureerd worden, maar er ook esthetisch fraai uitzien. Dankzij moderne technieken is er erg veel mogelijk en kunnen uw tanden schitteren!

De huidige verfijnde technieken in onze kliniek leiden tot een zeer mooi resultaat, waarbij het minimaal invasieve karakter, bijvoorbeeld bij het plaatsen van implantaten voorop staat.

Persoonlijke aandacht, extra tijd om uw restauraties tot in het kleinste detail aan de rest van uw tanden aan te passen voordat deze geplaatst worden, meerdere specialisaties onder een dak en een ontspannen sfeer zijn enkele punten die hoog in ons vaandel staan.

Tanden bleken

In de loop der jaren kunnen uw tanden door het drinken van koffie, thee en wijn, maar ook door bijvoorbeeld roken, verkleuren. Er zijn verschillende methoden om uw tanden hun natuurlijke frisse witheid terug te geven. Wij werken met een uiterst comfortabele, snelle en veilige methode om u een frisse, stralende lach te bezorgen.
De Brite-Smile behandeling vindt plaats in onze kliniek en duurt ruim een uur. Deze behandeling is, helemaal ten opzichte van andere methoden, een erg comfortabele en voorspelbare manier om tanden witter te maken.
Bij het plaatsen van porseleinen restauraties, zoals kronen, bruggen, onlays of facings, is het soms raadzaam om eerst uw eigen tanden iets lichter te laten maken met Brite-Smile. Daardoor kan er een iets lichtere kleur van het porselein gebruikt worden en ziet uw gebit er mooi en fris uit.

Facings

Facings zijn dunne porseleinen schildjes die op de voortanden geplaatst kunnen worden. Met een facing geven wij uw tanden de vorm, stand, kleur en glans zoals u dat graag zou willen. Een ideale oplossing voor voortanden die erg scheef staan, verkleurd zijn, waaraan grote restauraties noodzakelijk zijn of wanneer de vorm of symmetrie niet naar wens is.

Het voordeel van porselein is dat het niet verkleurt in de loop der jaren en dat er geen koffie-, thee-, wijn- en rook-aanslag op hecht. Uw voortanden blijven dus een mooie uitstraling behouden.
Daarnaast is een facing een duurzame restauratie, waabij nauwelijks onderhoud nodig is. Natuurlijk is het wel belangrijk dat uw tandvlees in goede conditie blijft voor een mooi eindresultaat. Door de gladde afwerking van de porseleinen facings zijn deze goed schoon te houden en zal het tandvlees gezond blijven en bijdragen aan een mooi, gezond en fris gebit.

 

Kronen en bruggen

Tegenwoordig werken we met volledig keramische (tandkleurige) kronen en behoort de niet natuurlijke witheid en het gouden randje tot het verleden. De kroon is vrijwel onzichtbaar en u bent verzekerd van een stralend gebit.

Indien u meerdere tanden of kiezen mist, kan deze ruimte opgevuld worden met een implantaat met daarop een kroon, of door een brug. Een brug bestaat uit meerdere kronen aan elkaar met een zwevende kroon op de plek van de ontbrekende tand of kies.
Bruggen kunnen ook van volledig tandkleurig materiaal gemaakt worden.

Implantaten

Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist, bijvoorbeeld door een breuk in uw tand of kies, of door een val, of wanneer de opvolger van een melktand niet is aangelegd, kan een implantaat met hierop een kroon of brug uitkomst bieden.
Een implantaat is een schroefvormige kunstwortel van titanium, die in het kaakbot geplaatst wordt. Hierop kan een kroon of brug geplaatst worden.

Buiten het gebruik van implantaten voor kronen en bruggen kunnen implantaten ook dienst doen om een prothese meer houvast te geven. Ook kan een volledig vaste brug op implantaten gemaakt worden. Hierdoor lijkt het net alsof u uw eigen tanden weer heeft.

Wanneer er nog maar weinig kaakbot is, kan een CT-scan gemaakt worden, waardoor voor de behandeling exact de plaats van de implantaten bepaald kan worden. Hierdoor kunnen vaak ingrijpende operaties voorkomen worden.

Kortom: een hele mooie, eenvoudige manier om ontbrekende tanden te vervangen, waarbij de natuurlijke gebitssituatie heel dicht wordt benaderd!

Tandtechnisch laboratorium

Een inpandig tandtechnisch laboratorium, dat gespecialiseerd is in het werken met porselein,vervaardigt de restauraties. Hierdoor is een optimale samenwerking tussen tandarts, patiënt en tandtechnieker mogelijk. In aanwezigheid van de tandtechnieker worden bijvoorbeeld facings of kronen gepast en geperfectioneerd aan de hand van uw wensen. Het doel een zo fraai en voorspelbaar mogelijk resultaat te verkrijgen naar uw tevredenheid is mede hierdoor beter te realiseren.
Tevens is er een mondhygiëniste aanwezig en specialisten in de endodontologie, implantologie en cosmetische tandheelkunde .

Ons cosmetisch tandheelkundig centrum is gelegen in het hartje van Amsterdam-Zuid. Comfort en resultaat voor langere termijn zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Er wordt de tijd voor u genomen om in alle rust te werken op een kwalitatief hoogstaand niveau.

U kunt telefonisch contact opnemen via 020-6623914 voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een consult of eventuele behandeling.
Ook kunt u op onze website, www.kctamsterdamzuid.nl, meer informatie vinden en foto´s van uitgevoerde behandelingen bekijken.

U kunt via de website ook uw gegevens versturen zodat wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Behandelkamer

Receptie

Receptie
Receptie
Behandelkamer
Behandelkamer
Na behandeling met porseleinen frontrestauraties/facings
Na behandeling met porseleinen frontrestauraties/facings
Na Brite-Smile en 8 porseleinen Facings
Na Brite-Smile en 8 porseleinen Facings
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.