Artsen onderzoeken klachten PIP-implantaten

09-02-2012

UTRECHT - De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) onderzoeken gezamenlijk of er een relatie bestaat tussen het hebben van siliconen borstprotheses en het krijgen van auto-immuunziekten of bindweefselziekten.

De twee organisaties hebben dat donderdag bekendgemaakt.

De laatste weken is er onder vrouwen met borstprotheses van het merk PIP veel onrust ontstaan. Sommigen zijn bang dat ze ziek zijn geworden door lekken in de implantaten. Maar de relatie tussen de borstprothesen en de ziekten is nooit duidelijk aangetoond.

 

Veiliger

De Europese Unie stelt donderdag in een reactie rondom het schandaal van de borstimplantaten veiliger medische hulpmiddelen te willen. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, riep op tot onmiddellijke maatregelen om misstanden te bestrijden.

Europees Commissaris John Dalli (Gezondheid) zegt zeer bezorgd te zijn over de mogelijke gevolgen van deze implantaten voor de gezondheid van de betrokken vrouwen.

Dalli roept de EU-lidstaten op met spoed onder meer het toezicht op producenten te verbeteren. Daarnaast wil de commissie nog voor het zomerreces de huidige Europese regels aanscherpen.


Bronhttp://www.nu.nl/binnenland/2736848/artsen-onderzoeken-klachten-pip-implantaten.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.