BTW op esthetische chirurgie vanaf 1 januari

22-10-2015

Vanaf 1 januari wordt er BTW geheven op esthetische medische ingrepen. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt vandaag bevestigd in de Kamer. Artsensyndicaat BVAS is misnoegd. "De administratieve lasten om een opsplitsing te maken tussen verstrekkingen die vrijgesteld zijn van BTW en verstrekkingen waarop BTW moet worden betaald zijn immens", stelt het syndicaat.

De invoering van BTW op esthetische ingrepen maakt deel uit van de taxshift. Volgens de regering gaat het immers om een luxeproduct. Voor plastische chirurgie met het oog op reconstructie blijft de vrijstelling wel bestaan. De maatregel gaat in op 1 januari en wordt begroot op 80 miljoen euro.

"Het is zeer dikwijls onmogelijk om louter esthetische ingrepen te onderscheiden van andere medische zorg", werpt BVAS tegen. Volgens het syndicaat zullen de ziekenhuizen een ontdubbeling van het informaticasysteem moeten doorvoeren om het onderscheid te maken. "De investeringen en de bijkomende administratieve lasten zullen hoger zijn dan de beperkte BTW-inkomsten, zoals al bleek uit buitenlandse voorbeelden."


Bronhttp://www.demorgen.be/economie/btw-op-esthetische-chirurgie-vanaf-1-januari-bba47d7f/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.