Belgische Senaat keurt verbod reclame esthetische ingrepen goed

04-04-2014

4 april 2014 – De Belgische Senaat heeft een wet die reclame voor plastische chirurgie verbiedt goedgekeurd. In 2011 werd er met dit verbod al eens ingestemd in de Senaat, maar in mei 2013 werd de wet door het Grondwettelijk Hof vernietigd in verband met 'ongeoorloofde discriminatie'.

De Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (RBSPS), de organisatie die plastisch chirurgen vertegenwoordigt, reageert met tevredenheid op het verbod. “Promoties en publiciteit bagatelliseren esthetisch chirurgische ingrepen die alles behalve risico's zijn en zetten zo kwetsbare personen aan om zichzelf onherroepelijke schade te berokkenen. We zijn dus enorm tevreden over dit nieuw wettelijk kader die zal toelaten om dubieuze praktijken, zoals misleidende en vergelijkende reclame af te schaffen en het gebruik van financiële argumenten te verhinderen”, reageren zij.

Vorige week was er nog flinke ophef om een reclamestunt van het blad TV Familie waarbij een aantal plastisch chirugische behandelingen te winnen waren. Ook via de website Groupon werden eerder al promotie acties voor verschillende ingrepen gevoerd.

Het advies is natuurlijk om altijd goede informatie in te winnen voordat u overgaat tot het ondergaan van een plastisch chirurgische behandeling.


Bronhttp://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1840545/2014/04/03/Senaat-keurt-verbod-reclame-esthetische-ingrepen-goed.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.