Borstvergroting bij Duitse tienermeisjes verboden

09-12-2013

De nieuwe Duitse regering wil plastische chirurgie bij minderjarigen verbieden, behalve als er een medische noodzaak is. Volgens de huidige wetgeving kan een minderjarige met toestemming van de ouders een borstvergroting of andere vorm van plastische chirurgie ondergaan. Maar dat gaat dus veranderen.

Wereldwijd is liposuctie de populairste plastische ingreep, op de voet gevolgd door de boob job. In Duitsland staat de voorgevelvergroting zelfs op de eerste plaats. In de Verenigde Staten, Brazilië en China worden de meeste ingrepen uitgevoerd. Duitsland staat op de elfde plaats, en Nederland op plek 24 (de drie populairste ingrepen in ons land zijn respectievelijk borstvergroting, liposuctie en ooglidcorrectie).

In Nederland bestaat geen wettelijke minimumleeftijd voor plastische chirurgie. Maar als je jonger bent dan zestien, heb je wel toestemming nodig van beide ouders. Een maand geleden meldde minister Edith Schippers van Volksgezondheid dat ze de minimumleeftijd wil verhogen naar achttien jaar. Ook wil ze de regels verder verscherpen. Ook in Nederland is een boob job voor pubermeisjes binnenkort dus verleden tijd.


Bronhttp://www.hpdetijd.nl/2013-12-04/schade-duitse-tienermeisjes-mogen-geen-borstvergroting/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.