Britten massaal aan de liposuctie

03-02-2014

Ze hebben het in tijden niet zo druk gehad. De plastisch chirurgen in Groot-Brittannië. Vorig jaar hebben ze veel meer ingrepen uitgevoerd dan in 2012. De stijging was de grootste sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008.

De Britten klopten vooral bij de chirurgen aan voor liposuctie. Het aantal mensen dat vet liet wegzuigen steeg vorig jaar met 41 procent. Maar ook een neuscorrectie, het vergroten van de borsten of een complete facelift bleken populair. Het kwam ruim tien procent vaker voor dan in 2012.

"Effectief"

In totaal werden in Groot-Brittannië 50.122 cosmetische operaties uitgevoerd, meldt de BBC op basis van cijfers van de vakorganisatie van plastisch chirurgen. Bij de vrouwen bleek een borstvergroting het populairst, de mannen laten het vaakst hun neus verfraaien.

Volgens voorzitter Rajiv Grover van de vakorganisatie "zien zowel de Britten als de Britse economie er weer goed uit", gezien de enorme toename van het aantal ingrepen. Hij zegt dat de vraag zo sterk is gestegen omdat mensen zien dat plastische chirurgie effectief is. "Beter dan de wondermiddeltjes die snel resultaat beloven, maar niets opleveren."


Bronhttp://nos.nl/artikel/605504-britten-massaal-aan-de-liposuctie.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.