Celebs laten gas injecteren om jonger te lijken

15-07-2010

Een injectie in je huid met kooldioxide, het gas dat champagne bubbels geeft, is de nieuwste manier om je jonger te maken. Carboxytherapie helpt volgens aanhangers striemen, donkere cirkels rond de ogen en cellulitis te verminderen. Verschillende celebs zouden dit al geprobeerd hebben.

Kooldioxide is een onzichtbaar, geurloos gas, het zit in de lucht die we inademen en zorgt voor de bubbels in champagne. De nieuwste toepassing ervan is een injectie in de huid om deze jonger te laten lijken. De behandeling wordt steeds populairder omdat het resultaat erg natuurlijk is en geen sporen achter laat, het is veel subtieler dan fillers of botox. Carboxytherapie zou helpen donkere cirkels rond de ogen verhelpen, de huid helderder maken, wondjes genezen, huid strakker maken, vet verminderen en striemen doen vervagen.

Kooldioxide is van nature aanwezig in het menselijke lichaam. Wanneer je het injecteert onder de huid maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vri, waardoor het gebied zich sneller hernieuwt. Het zou heel veilig en volledig natuurlijk zijn. Kooldioxide wordt al heel lang in Frankrijk gebruikt om hartproblemen aan te pakken.

Slanker

Carboxytherapie kan je ook helpen te vermageren, het gas doodt namelijk vetcellen omdat dit zorgt dat ze uitzetten. Italiaans onderzoek toont aan dat de behandeling efficiënt is om de huid egaler te maken en vetcellen te beperken. 48 vrouwelijke proefpersonen ondergingen daarvoor zes sessies in drie weken. Achteraf bleek dat hun dijen gemiddeld 2 cm slanker waren, aan de knieën verloren ze 1 cm en 3 cm aan de buik. Hun huid werd dikker en hun cellulitis verminderde zichtbaar. Het resultaat bij striemen en littekens is permanent, maar wat cellulitits betreft, moet je elke zes maanden een nieuwe sessie ondergaan.

Celebs

Daniel Sister is een Britse cosmetische dokter die modellen en rocksterren behandelt. "Carboxytherapie verbetert de bloed- en zuurstoftoevoer, kooldioxide moedigt het lichaam aan meer collageen aan te maken en helpt zo beschadigde en verouderde huid te herstellen. "Carboxytherapie werkt, het zal geen diepe rimpels bestrijden, maar het maakt je huid helderder en helpt donkere kringen te doen vervagen al na slechts één of twee behandelingen. Vorige week deed ik het bij een rockster die verschillende dagen niet had geslapen, hij moest er goed uitzien voor een fotoshoot. Na twee behandelingen leek het alsof hij al maanden gezond leefde."

Gevaarlijk?

Plastisch chirurg Charles Nduka is iets voorzichtiger over de nieuwe techniek. "Ik leerde deze behandeling vijf jaar geleden in Brazilië kennen. Er zijn momenteel nog geen klinische tests uitgevoerd die bewijzen dat de behandeling je echt jonger doet lijken. Het is ook nog niet goedgekeurd door de Amerikaanse overheid. Vooral de injecties rond de ogen kunnen gevaarlijk zijn. Het is nog nooit gebeurd, maar je kan blind worden wanneer het gas in een bloedvat terecht komt en naar de optische zenuw reist. "


Bronhttp://www.goedgevoel.be/gg/nl/303/Anti-aging/article/detail/1133606/2010/07/15/Celebs-laten-gas-injecteren-om-jonger-te-lijken.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.