Dag van de Plastische Chirurgie

24-10-2013

Puntgaaf is dit jaar het thema tijdens de landelijke Dag van de Plastische Chirurgie die op vrijdag 22 november voor de derde keer wordt georganiseerd. Op die dag openen plastisch chirurgen uit ziekenhuizen en privéklinieken de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van het vak.

Tijdens de dag laten plastisch chirurgen het publiek op interactieve wijze kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van de plastische chirurgie. Er is speciale aandacht voor hand- en polsletsels, grote trauma’s, plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies, complexe hoofd-hals chirurgie zoals het maken van een nieuwe kaak van een kuitbeen of een tong van huid van de arm. Verder uiteraard voor esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie. De dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Programma
Het programma van de dag wordt per ziekenhuis of kliniek zelf ingevuld met bijvoorbeeld rondleidingen, life surgery via verbindingen met operatiekamers of ‘practicum zalen’ of skills labs waar bijvoorbeeld workshops hechten onder de microscoop kunnen worden gehouden. Daarnaast illustreren patiëntendemonstraties, lezingen en tentoonstellingen het vak. Uiteraard zullen de aanwezige plastisch chirurgen u graag te woord staan over vragen die u heeft of het vak en u eventueel met raad en daad te hulp zijn. Op deze website zijn de programma's van de verschillende ziekenhuizen en klinieken te vinden onder 'WAAR?'.

Aanmelden bezoekers
Voor bezoekers is het bij de meeste ziekenhuizen/ klinieken niet nodig zich aan te melden. Op deze website vindt u (binnenkort) de programma's op de verschillende locaties, zodat u weet waar en wanneer u kunt langskomen. Indien aanmelding door een ziekenhuis of kliniek wel wordt gewenst, staat dit vermeld bij het programma onder 'WAAR?' (door op de naam van ziekenhuis kliniek te klikken).

 

Op deze website kunt u meer informatie vinden over de Dag van de Plastische Chirurgie. Onder andere vindt u hier binnenkort de deelnemende ziekenhuizen en klinieken bij u in de buurt en het laatste nieuws.

http://www.nvpc.nl/Dag_van_de_Plastische_Chirurgie/


Bronhttp://www.nvpc.nl/Dag_van_de_Plastische_Chirurgie/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.