Dag van de Plastische Chirurgie

20-11-2013

Op vrijdag 22 november 2013 wordt de derde landelijke Dag van de Plastische Chirurgie gehouden met dit jaar als thema Puntgaaf. Plastisch chirurgen uit ziekenhuizen en privéklinieken openen deze dag de deuren om het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van het vak.

Tijdens deze dag laten plastisch chirurgen het publiek op interactieve wijze kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van de plastische chirurgie. Er is speciale aandacht voor hand- en polsletsels, grote trauma’s, plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies, complexe hoofd-hals chirurgie zoals het maken van een nieuwe kaak van een kuitbeen of een tong van huid van de arm. Verder uiteraard voor esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie.

Programma
Het programma van de dag wordt per ziekenhuis of kliniek zelf ingevuld met bijvoorbeeld rondleidingen, life surgery via verbindingen met operatiekamers of 'practicumzalen' of skills labs waar bijvoorbeeld workshops hechten onder de microscoop kunnen worden gehouden. Daarnaast illustreren patiëntendemonstraties, lezingen en tentoonstellingen het vak.  


Bronhttp://www.nvpc.nl/Dag_van_de_Plastische_Chirurgie/index-1.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.