De MACS-lift: populariteit nieuwe facelift veroorzaakt wildgroei

16-10-2012

MACS-lift of mini-lift?

Dr. Stefaan van den Berge, plastisch chirurg bij ABC Clinic uit Breda, adviseert cliënten alert te zijn. “Krijg je een MACS-lift aangeboden, vraag dan gerust wat de arts van de techniek weet en waar hij zijn kennis heeft opgedaan. De populariteit van de ingreep heeft wildgroei tot gevolg. Zo zien we steeds vaker dat klinieken onder het mom van een MACS-lift slechts een mini-lift uitvoeren. En de resultaten daarvan zijn al na een paar maanden verdwenen.” Overigens is Dr. Van den Berge van mening dat een plastisch chirurg uitstekende redenen kan hebben om voor een ander soort facelift te kiezen. “Maar biedt een kliniek een MACS-lift aan, dan moet je erop kunnen rekenen dat je die ook krijgt.”

 

Veel voordelen

Dr. Van den Berge voert de MACS-lift zelf zeer regelmatig uit. De voordelen staan voor hem buiten kijf. “De MACS-lift geeft een veel natuurlijker resultaat. Dat komt met name doordat de techniek gebaseerd is op een verticale lifting. De huid en het onderliggende weefsel worden niet naar achter maar naar boven opgespannen. En dat is precies waar het volume thuishoort.” Na zijn opleiding tot plastisch chirurg koos Van den Berge ervoor zich verder te bekwamen in de MACS-lift. Gedurende vijf maanden werkte hij in het Coupure Centrum in België, de kliniek van de uitvinders van deze nieuwste techniek. Voor Van den Berge heeft de MACS-lift dan ook geen geheimen meer en ABC Clinic is blij haar cliënten deze veelgevraagde behandeling te kunnen bieden.

 

Over ABC Clinic

ABC Clinic uit Breda is een privékliniek met een breed aanbod aan behandelingen. Van injectables en liposuctie tot buikwandcorrecties en borstvergrotingen. De kliniek opende in 2010 haar deuren en heeft in twee jaar tijd een forse groei doorgemaakt. Inmiddels heeft ABC Clinic negen zeer ervaren plastisch chirurgen en cosmetisch artsen in huis die ieder hun eigen specialisme hebben. De kliniek staat naast de kwalitatief hoogwaardige behandelingen bekend om haar uitgebreide intake en optimale nazorg.


AuteurABC Clinic
BronABC Clinic
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.